Finans devleri Türkiye tahminini yükseltti

TÜİK'in bugün açıkladığı ve 20 yılın zirvesine çıkan enflasyon verisi sonrası küresel finans devleri Goldman Sachs ve JP Morgan, Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini yukarı yönlü revize ettiklerini açıkladı.

Türkiye'de enflasyonun yüzde 60'ın üzerine çıkmasının ardından uluslararası yatırım bankaları tahminlerini yukarı yönlü revize ettiler.

Goldman Sachs, enflasyonun bu yılın büyük bölümünde yüzde 65'in üzerinde kalmasını beklediğini açıkladı. Kuruluş Mayıs ve Haziran aylarında ise yüzde 67,0 seviyelerinde bir zirve görülebileceğini ifade etti. Goldman daha önce zirvenin yüzde 60'ın hemen üzerinde olacağı, yıl sonunda ise yüzde 45 seviyelerine ineceği tahmininde bulunmuştu.

JPMorgan ise enflasyonun yıl sonuna çok yakın bir zamana kadar yüzde 65-70 aralığında seyretmesini beklediğini açıkladı. JPMorgan geçen ay enflasyon tahminini yıl sonu için yüzde 40,2'ye yükseltmişti. Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) bugün enflasyonu yıllık yüzde 61,14 seviyesinde açıkladı.

İhracat rakamları açıklandı! 22.7 milyar liraya çıktıTicaret Bakanı Mehmet Muş, mart ayına ait dış ticaret rakamlarını açıkladı. Mart ayında ihracat yüzde 19.8 oranında artarak 22.7 milyar liraya çıktı.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800