Farkındalık için maskeli gelinlik!

Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi'nin moda tasarım öğretmeni Şerife Timurlenk, farkındalığı için medikal maskelerden gelinlik tasarladı.

Merkezde salgın döneminde de maske atölyesinde şeflik yapan moda tasarım öğretmeni Şerife Timurlenk, geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla üretim hatası 500 medikal maske kullanarak gelinlik tasarladı.

İstanbul'da bir alışveriş merkezinde kısa süre sergilenen gelinlik, Kovid-19 salgınını da hatırlatıyor. Timurlenk, "Arkadaşlarımızla 200 milyona yakın maske ürettik. Bu süreç, hem sosyal bir proje oldu hem de kadınlarımıza iş imkanı sağladı. Sağlık ve eğitim sektörünün maske ihtiyacını burada karşıladık. Bu sırada kullanıma uygun olmayan üretim hatası maskeler ortaya çıktı" diye konuştu.

Farkındalık için maskeli gelinlik! resim: 0

"Gelinlik yeni bir başlangıçtır, aydınlıktır" düşüncesinden yola çıkarak üretim hatası beyaz maskelerle tasarıma başladığını dile getiren Timurlenk, "Gelinliğimizin tamamına yakını üretim hatası maskelerden oluşuyor. El çiçeği, gelinliğin üzerindeki süslerin hepsi atık maskelerden yapıldı. Gelinliğin iç astarı da eski bir güneşlik perdesinden oldu. Çok güzel oldu ve ilgi çekti" dedi.

Tek maaşla geçinebilmek için neler yapabiliriz?Tek maaşla geçinebilmek için neler yapabiliriz?Tek başına yaşayan ya da evli olan çiftler bazen tek maaşla geçinmek zorunda kalıyor. Günümüzde iki maaşla bile geçinmekte zorlananlar varken, tek maaşla geçinmeyi kolaylaştırmak için neler yapabiliriz, harcamalarımızda nelere dikkat etmeliyiz?

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800