Fahiş fiyat ve stokçuluk yapan firmalara 710 milyon lira para cezası!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyatlar, stokçuluk ve haksız ticari uygulamalarla kararlı bir şekilde mücadele ettiklerini belirtti. Yılın başından bu yana piyasa bozucu ve tüketicilere zarar veren faaliyetlere yönelik toplam 710 milyon lira idari para cezası uygulandığını bildirdi.

Güncelleme:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "İş Dünyası İstişare Toplantısı" sırasında iş dünyası temsilcileri ile Haliç Kongre Merkezi'nde bir araya geldi. Toplantının basına kapalı olduğunu hatırlatarak, 13 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Ticaret Bakanlığı'nın özel sektör kuruluşlarına indirim çağrısı yaptığını belirtti.

Bolat ayrıca, birçok kuruluşun kampanyaya destek verdiğini ve binlerce üyenin katıldığını memnuniyetle gözlemlediklerini dile getirdi. Otomotiv, gayrimenkul, gıda, giyim, perakende, mobilya, elektronik eşya, lokanta ve otel gibi hizmet sektörlerinde yapılan fiyat indirimlerinin vatandaşları kısmen de olsa memnun ettiğini ve fiyatların düşeceğine olan inancın arttığını belirtti.

500 işletme kampanyaya katıldı

Enflasyonu kısa vadeli kazanç olarak görenlerin orta vadede pazar kaybı, satın alma gücü kaybı ve sermayenin erimesi tehlikesi ile karşı karşıya kalabileceğini ifade eden Bolat, üretici ve satıcıların fiyat indirimleri yaparak sürümden kazanmaları gerektiğini söyledi.

Bolat, Ticaret Bakanlığına başvuran ve fiyat indirimlerini sunan yaklaşık 500 büyük işletmenin kampanyaya katıldığını ve farklı sektörlerdeki birçok işletmenin tüketicilere fiyat indirimlerinin avantajlarından faydalandığını belirtti.

Bolat, Türkiye'deki işletmelerin yüzde 43'ünün perakende sektöründe faaliyet gösterdiğini ve kampanyanın daha da büyüyebileceğini belirtti. Ayrıca, fahiş fiyatlar, stokçuluk ve haksız ticari uygulamalarla mücadele konusunda hükümetin kararlı olduğunu ve denetimlere ek olarak hukuki düzenlemelerin hızlıca hayata geçirildiğini sözlerine ekledi.

İdari para cezaları 710 milyon liraya ulaştı

Son olarak, 2023 yılında uygulanan idari para cezalarının toplamının 710 milyon TL'ye ulaştığını ve piyasa bozucu ve tüketicilere zarar veren faaliyetlere karşı ilave tedbirlerin alınabileceğini vurguladı. Bolat, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde kampanyayı destekleyen iş dünyası kuruluşlarına, katılan işletmelere ve enflasyonla mücadeleye destek veren tüketicilere teşekkür etti.

Yorumlar
Kalan Karakter 800