EYT’liler ne kadar promosyon alacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) düzenlemesinin yasalaşmasının ardından milyonlarca kişi emekliliğe hak kazandı. Bazı bankalar, promosyon duyurularına başladı. EYT’liler nasıl ve ne kadar promosyon alacak?

1 4 EYT'LİLERE ÖZEL PROMOSYON KAMPANYALARI
EYT'LİLERE ÖZEL PROMOSYON KAMPANYALARI

EYT kapsamına giren kişilerin Nisan ayında ilk maaşlarını alması beklenirken, bankalar da EYT'lilere yönelik promosyon kampanyası hazırlıklarına başladı. Bazı bankalar ilk maaşlarını bekleyen EYT'liler için özel promosyon kampanyası duyuruları yapıyor.

2 4 EMEKLİ MAAŞI PROMOSYONU NEDİR?
EMEKLİ MAAŞI PROMOSYONU NEDİR?

Emekli maaşı promosyonu, emekli maaşının 3 yıl boyunca ilgili banka vasıtasıyla çekilmesinin karşılığında bankalar tarafından 1 defalığına ödenen nakit ücreti kapsamaktadır. Her banka promosyon bedelini kendi belirlerken, özel bankaların yanı sıra kamu bankaları da emekli maaşlarının taşınması karşılığında promosyon ödemesi yapmaktadır.

3 4 EYT'LİLER NE KADAR MAAŞ PROMOSYONU ALACAK?
EYT'LİLER NE KADAR MAAŞ PROMOSYONU ALACAK?

Mevcut emekliler için bankaların promosyon kampanyasında ödemeler maaş miktarına göre değişiyor. 7500 liranın üzerinde aylık bağlanan emeklilere bazı özel bankalar 3 yıllık maaş müşterisi olma şartıyla 7000 lira promosyon ödemesi yaparken, EYT ile birlikte promosyon miktarlarının da artması öngörülüyor.

Bankaları 10 bin liranın üzerinde maaş bağlanacak EYT'lilere 15 bin liraya varan promosyon ödemesi yapmaya hazırlandığı iddia edilirken, bazı bankalar şimdiden EYT'liler için özel kampanya duyurusu yapmaya başladı.

Denizbank, 1 Şubat 2023 tarihinden sonra emekli olacak EYT'lilere 7 bin 500 TL peşin promosyon ödeyeceğini ilan ederken, İş Bankası da yeni yeni emeklilik müşterilerine 7 bin 500 lira promosyon yatıracağını açıkladı.

4 4 EYT'Lİ MAAŞ PROMOSYONUNU NASIL ALACAK?
EYT'Lİ MAAŞ PROMOSYONUNU NASIL ALACAK?

 

SSK veya Bağ-Kur’dan emekli olacaksanız e-Devlet / SGK Müdürlüklerine yapacağınız başvuruda, Emekli Sandığı’ndan emekli olacaksanız çalışmakta olduğunuz kuruma veya Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığına ileteceğiniz emeklilik başvurusu dilekçesinde ilgili banka hesabınızı bildirmeniz halinde, maaşınız o bankaya yatacak.

İlk maaş dosyanız SGK’dan bankanıza gönderildiğinde de, seçmiş olduğunuz bankanın şubesinden ya da banka kartı vasıtasıyla hem emekli maaşınızı hem de belirlenecek emeklilik promosyon bedelini alabilirsiniz.

Yorumlar
Kalan Karakter 800