Evini günlük kiralayanlara şok! 100 bin TL ceza kapıda…

Bir dönem moda olan ve hala pek çok kişi tarafından gerçekleştirilen günlük kiralık evler hükümetin radarına girdi.

Güncelleme:

Bir dönem moda olan ve hala pek çok kişi tarafından gerçekleştirilen günlük kiralık evler hükümetin radarına girdi. Özellikle ortaya pek çok sorun çıkması ile başlayan süreçte günlük kiralık olarak verilen evlere dair yeni kararlar alınıyor. Onlardan bir tanesine uymazsanız eğer o zaman 100 bin TL ceza yiyebilirsiniz. İşte detaylar…

Günübirlik ev olarak da bilinen ve günlük olarak ihtiyacı olan kişilerin kiraladığı evlere olan ilgi her geçen gün artıyor. Bir günlüğüne konaklama ihtiyacının karşılandığı bu evlerde eğer ki siz kiracıysanız o zaman dikkat edin. Çünkü kiracısı olduğunuz evi eğer günübirlik kiralarsanız o zaman 100 bin TL ceza size de yazılabilir.

1 Ocak’tan itibaren uygulanacak

Kalabalık mekanlarda, otel gibi yerlerde bulunmak istemeyen kişiler hem uygun fiyatlı olması hem de günübirlik olması nedeniyle günlük ev kiralamaya sıcak bakıyor. Ancak bazı bölgeler var ki oradaki evlere olan ilgi daha fazla. Neredeyse hiçbir gün bu evler boş kalmıyor. İşte bazı insanlar evleri sahibinden kiralayarak kendileri de günübirlik bu evleri kiraya vermeye çalışıyor. Ceza tamamen bu kişileri ilgilendiriyor. Eğer ki ev sizin değilse ve kiraladıysanız günübirlik kiraya vermeniz durumunda 100 bin TL ceza yiyebilirsiniz. Uygulamaya 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren başlanacak.

Etiketler Ev Kira
Yorumlar
Kalan Karakter 800