Eski doğal gaz sayaçlarının değişim tarihi açıklandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 1 Ocak 2014-31 Aralık 2019 döneminde piyasaya arz edilmiş doğal gaz sayaçlarının 2025 yılı sonuna kadar sökülerek, yerine geçerli muayenesi olan sayaç takılmasına karar verildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 1 Ocak 2014-31 Aralık 2019 arasında piyasaya sürülen doğal gaz sayaçlarının 2025 yılına kadar değiştirilmesi kararı aldı; bu süre zarfında geçerli muayeneye sahip olan sayaçların takılmasını öngördü.

Bakanlık tarafından oluşturulan Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Muayene Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, elektrik, su ve gaz sayaçlarının muayeneleri ile bu muayenelerin kimler tarafından, nerede ve nasıl gerçekleştirileceği, muayene sırasında olası aykırılıklara karşı uygulanacak idari yaptırımları belirleyen usul ve esasları içeriyor. 

Ücret talep edilmeyecek

Buna göre, elektrik, su ve gaz sayaçları, ilk muayene, periyodik muayene, ani muayene, şikayet muayenesi ve stok muayenesi gibi çeşitli kontrol türlerine tabi tutulacak. Sayaç muayeneleri, Bakanlık il müdürlükleri veya kullanıcının anlaştığı servisler tarafından gerçekleştirilecek. Servislerin hizmetinden dolayı Bakanlık tarafından herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

Sayaç muayene başvurusu, kullanıcı veya kullanıcı tarafından yetkilendirilen servis tarafından ilgili il müdürlüğüne yapılmak zorunda. İlk, periyodik veya stok muayenelerinde uygun bulunan sayaçlar, damgalanacak.

Yönetmelikler, 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek.

Etiketler Doğalgaz
Yorumlar
Kalan Karakter 800