Erkeğe ‘kel’ demek cinsel taciz sayıldı

İngiltere’de görülen bir davada mahkeme, erkeğe ‘kel’ denilmesinin cinsiyetçilik suçu olduğuna hükmetti.

Sheffield bölgesinde elektrik teknisyeni 64 yaşındaki Tony Finn, 24 yıldır British Bung şirketinde çalışıyordu. Finn, geçen yıl mayıs ayında işten çıkarıldı. Şirket aleyhine dava açan Finn, ayrıca fabrikanın süpervizörü Jamie King arasında geçen konuşmada cinsel taciz mağduru olduğunu öne sürdü. Finn 2019 yılında yaşanan tartışma sırasında King’in kendisine ‘şişko, kel, pislik’ dediğini anlattı.

CİNSİYETÇİ BİR HAKARET 

Mahkeme, “Bu şekilde aşağılayıcı bir şekilde anılmanın istenmeyen bir davranış olduğuna dair şüphe yok. Görünüşü hakkındaki sözler sınırı aşmıştır” dedi.  Finn’in küfürlü dilden şikayetçi olmadığını özellikle ‘kel’ denilmesinden rahatsızlık duyduğu vurgulanan mahkemenin kararında, “Kanaatimize göre ‘kel‘ kelimesiyle koruma altındaki cinsiyetin özellikleri arasında bağlantı vardır. Kellik erkekler arasında kadınlarda olduğundan çok daha yaygındır, doğal olarak cinsiyetle ilgili olduğunu düşünüyoruz” denildi.

Mahkeme kararında, “Biz bu hakaretin Finn’in kişiliğine ve saygınlığına yönelik saldırgan, aşağılayıcı, küçük düşürücü ve cinsiyetçi bir hakaret olduğuna kanaat getirdik” denildi ve tazminat ödenmesine karar verildi.  Tazminat miktarıyla ilgili kararın daha sonra açıklanacağı belirtildi.

 

Etiketler Haber Tazminat dava
Yorumlar
Kalan Karakter 800