Enflasyon verileri açıklandı. Memur ve emekliler ne kadar zam alacak?

Milyonlarca memur ve emeklileri ilgilendiren eylül ayı enflasyon rakamları belli oldu. Peki memur ve memur emeklileri ne kadar zam alacak?

Güncelleme:

Eylül ayında enflasyon yüzde 4,75 artarken, yıllık bazda yüzde 61,53'e yükseldi. Bu verilere göre temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan 3 aylık dönemdeki enflasyon yüzde 25,11 olarak gerçekleşti.

Memur ve emeklilerin zam oranı

Enflasyonun açıklanmasıyla memur ve emeklilerin zam oranları gündeme geldi. 

Memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme zammının yanı sıra enflasyon farkından da yararlanıyorlar. Temmuz ayında %6 oranında gerçekleşen toplu sözleşme zammının ötesinde, memur ve emekliler, bu oranı aşan enflasyon farkını da alacaklar.

Eylül ayının sonunda, enflasyon oranı %18'in üzerine çıkmış durumda. Net miktar ise ekim, kasım ve aralık aylarına ait enflasyon verileriyle belirlenecek.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin durumu farklı bir prosedüre tabii. Bu grup emekliler, yılda iki kez gerçekleşen enflasyon oranı kadar zam alıyorlar. Yılın ikinci yarısına yönelik enflasyon verileri üç aylık dönemler halinde açıklandığından, şu an için yüzde 25,11'lik zam olasılığı söz konusu.

Yılın kalan üç ayına dair enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte zam oranı netleşecek ve emeklilerin zamları belirlenecek.

4 Ocak 2024'te açıklanacak enflasyon oranıyla zam oranları netleşecek. Hükümetin bu oranların üzerine refah payı ekleme ihtimali de bulunuyor

Etiketler Memur Zam emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800