Enerji geleceğin para birimi olacak!

Küresel yapılan 'iklim değişimi odaklı gelecek yaşam' araştırmasına göre, 2030’lu yıllarda enerjinin bir para birimi haline geleceği, mal ve hizmetler için kWh cinsinden ödeme yapılabileceği öngörülüyor.

Ericsson ConsumerLab'in dünya çapında 15 binden fazla kişi katılımıyla gerçekleştirdiği araştırma, iklim değişikliğinden endişe edenlerin, inovasyon ve teknoloji sayesinde daha iyi bir geleceğe kavuşmayı umut ettiklerini ortaya koydu.

Araştırmaya katılanların yüzde 83'ü, uluslararası anlaşmalara uyulmadığı takdirde olumsuz iklim sonuçlarının yaşanmasının muhtemel olduğunu düşünüyor.

Büyükşehirlerde yaşayan ve teknolojileri hızla benimseyenlerin yüzde 55'i, iklim değişikliğinin yaşamları üzerinde olumsuz etkileri olacağını görüşünde. Buna karşı bir önlem olarak bağlantı hizmetlerine yönelinmesi bekleniyor.

Enerjiye göre çalışma saatleri

Katılımcılar 2030'lu yıllarda iklim değişikliğinin yaşamı şimdikinden daha fazla etkileyeceğine inanıyor. 2030 yıllarda günlük yaşam, çalışma yöntemleri, çalışma saatleri ve iş-yaşam dengesinde büyük değişimler olabileceğini düşünen katılımcılar, geleneksel 09.00-17.00 çalışma saatleri gibi rutinlerin olduğu saat merkezlilikten uzaklaşılacağını öngörüyor.

Araştırma raporuna göre, iklim krizi, ‘Acelesiz Mobilite’ trendinin yaygınlaşmasını sağlayacak temel etmen olabilir. Saat merkezlilikten ziyade enerji kullanımının zirve ve dip yaptığı noktalara göre hareket eden bir toplum düzeni yaygınlaşabilir.

Katılımcılar ayrıca, ‘Dijital: Azı Karar, Çoğu Yarar’ trendinde de ana hatlarıyla belirtildiği üzere yapay zekanın kullanım alanının genişleyip tüketici davranışını kapsamına almasını umuyor. Örneğin, tüketicilerin fiziksel ürünlere dijital alternatifler bularak materyal tüketimini azaltmalarına yardımcı olmasını bekliyor.

Dijital enerji hesabı!

Araştırmaya katılanların üçte biri, aile üyelerinin tatiller veya geziler için enerji kaynaklarını bir araya toplayıp tasarruf edebilecekleri bir çevrimiçi enerji tasarruf hesabı istiyor. Kesinti durumunda mahallelerin enerji kullanımını bir havuzda toplamasına izin vermek için yapay zeka tahminlerini kullanan bir mahalle yedek pili isteyenlerin sayısı da neredeyse aynı.

Enerji tıpkı para gibi saklanabiliyorsa, neden para olarak kullanılmasın? 10 kişiden 6'sından fazlası, tüketicilerin 2030'larda mobil uygulamaları kullanarak mal ve hizmetler için kWh cinsinden ödeme yapabileceğine inanıyor.

Etiketler Enerji para birimi
Yorumlar
Kalan Karakter 800