Emlakçılar için mesleki deneyim şartı yıl sonuna kadar kaldırıldı

Resmi Gazete'de duyurulan ilana göre, emlakçılar tarafından yetki belgesi almak isteyenler için mesleki deneyim şartı, 31 Aralık'a kadar geçici olarak kaldırıldı.

Güncelleme:

Ticaret Bakanlığı'nın yeni düzenlemesi, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik adı altında Resmi Gazete'de yayımlandı ve artık yürürlükte. Bu güncellemeyle, taşınmaz ticaretine ilişkin gelir veya kurumlar vergisi ya da meslek odası kaydı bulunan işletmeler ve sözleşmeli işletmeler, 31 Aralık tarihine kadar yetki belgesi başvurularında mesleki deneyim koşulundan muaf olacaklar. Ayrıca, Bakanlık, bu süreyi 6 aya kadar uzatma yetkisine sahip olacak.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, emlak sektöründe kayıt dışı faaliyetlerin ve haksız rekabetin önlenmesi, adil bir piyasa yapısının oluşturulması ve tüketicilerin mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla 2018'den beri yürürlükte olan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğin önemi vurgulandı. Açıklamada, yönetmeliğin, taşınmaz ticaretinin sadece Bakanlık tarafından yetki belgesi alan işletmelerce yapılmasını öngördüğü, ancak bazı emlak işletmelerinin mesleki deneyim koşulunu karşılayamadıkları için yetki belgesi almakta zorlandıkları belirtildi.

Bu nedenle, sektördeki bu zorlukların giderilmesi ve beklentilerin karşılanması amacıyla yönetmelikte değişiklik yapıldığı ifade edildi. Yapılan değişiklikle, bir kezlik olarak mesleki deneyim şartını karşılayamayan sektör temsilcilerine istisnai bir düzenleme getirilerek, bu şartın yerine getirilmesi konusunda yaşanan zorluklar ve bu şartın sektöre sağladığı nitelikli iş gücü göz önünde bulunduruldu.
 

Etiketler emlak
Yorumlar
Kalan Karakter 800