Emekliye seyyanen zam gündemde; Taban maaşının 13 bin TL olması bekleniyor!

Emeklilerin gündeminde, “10 bin TL emekli maaşına seyyanen zam gelecek mi? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?” Yer alırken uzmanlardan bu konu ile ilgili önemli açıklamalar geldi. Detaylar işte sizlerle...

Güncelleme:

Ülke genelinde yaşanan pahalılık, yüksek enflasyon gibi nedenlerle alım gücü en fazla düşen kesim emekliler olurken, temmuz ayında maaşlara yapılacak zam oranın merak konusu olmasına neden oldu. Emekliler için heyecanlı bekleyiş devam ederken, maaşının belirlenmesi için 4 aylık enflasyon netleşti.

Emekli maaşlarına ne kadar olacak?

Emeklilerin heyecanlı bekleyişi sürürken, milyonlarca vatandaşı özellikle de emeklileri oldukça yakından ilgilendiren 4 aylık enflasyon oranı açıklandı. Yayınlanan 4 aylık enflasyon oranları ise yüzde 18.72 olarak açıklandı.

4 aylık enflasyon oranlarının netlik kazanması ile birlikte, uzmanlar tarafından yapılan tahminler yıl sonunda %25-30 civarında bir 6 aylık enflasyonun çıkması yönünde beklenti yer alırken, bunun üzerine eklenmesi düşünülen refah payıyla birlikte zam oranının %35-40 bandında gerçekleşmesi öngörülüyor.

Açıklanan oranlara, mayıs ve haziran ayı enflasyonunun eklenmesi ile birlikte temmuzda emekliye yapılacak zam oranı netlik kazanmış olacak.

Emekli temmuz zammı ile ilgili üç ayrı formül üzerinde çalıştığı sinyalleri verilirken, ilk formül taban maaşın artırılması olacağı bilgisine ulaşıldı. Masada, kök maaşı ne olursa olsun tüm emekliler zam alması yer alacak. Ayrıca,  6 aylık enflasyon oranının artışta kullanılması gündemde yer alacak. Yapılan değerlendirmelere göre emekli taban maaşın 12-13 bin TL olması tahmin ediliyor.

Emekliye refah payı ve seyyanen zam!

Emekli temmuz zammı ile ilgili ikinci formül ise emekliye refah payı;

Yayınlanan verirlerden elde edilen bilgilere göre 6 aylık enflasyon oranına refah payının eklenmesi söz konusu olabileceği bilgisine ulaşılırken, Düşük kalan kök maaşların sıfır zamdan etkilenmemesi için refah payının farklı uygulanmasının masada yer alması bekleniyor.

Üçüncü formül ise emekliye seyyanen zam;

Yüksek enflasyon gibi nedenlerle alım gücü en fazla düşen kesim emeklilere, sıfır zam olmaması adına kök maaşlara yapılacak seyyanen artışlarının gündem olması bekleniyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800