Emekliye ek zam için görüşmeler Meclis'te başladı

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda şu sıralar gündemde olan işsizlik sigortası kanun teklifi, emeklilere yönelik ek zam düzenlemesini içermesi bakımından önem arz ediyor. Meclis'te görüşülmeye başlanan bu teklif, işsizlik sigortasıyla ilgili çeşitli düzenlemeleri içeriyor.

Meclis'te tartışılmaya başlanan kanun teklifi, emeklilere yönelik 5 puanlık ek zammı içeriyor.  Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınan teklife göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk 6 ay için %42,6 oranında zam yapılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yılda iki kez olmak üzere son 6 aydaki enflasyon oranında zam alacaklar. Geçen yılın ikinci yarısındaki enflasyon oranı %37,57 olarak gerçekleşti. Ancak, memur ve memur emeklilerine uygulanan zam oranı %49,25 olduğu için, işçi emeklileri arasında zam beklentisi oluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salı günü yapılan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, zammın 5 puan artırıldığını duyurmuştu. Zam oranının maaşlara yansıtılabilmesi için ilgili düzenlemenin Meclis'te yasalaşması gerekiyor. Düzenleme yasalaştıktan sonra, zam farkları geriye dönük olarak emekli maaşlarına eklenmiş olacak.

Etiketler Zam emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800