Emeklilere yeni yıl duyurusu! 5000 TL’ye varan emekli ikramiyesi verilecek!

Çalışmaya devam eden emeklilerin ilgilendiren bir haber duyuruldu. 5000 TL’ye varan emekli ikramiyesi vatandaşlara verilecek. Konuyla ilgili detaylar vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

Güncelleme:

Yılın son ayı ne gelmesi ile birlikte emekler için yapılacak 5000 TL’lik ödeme söz konusu oldu. Emekli ikramiyesi ne zaman yatacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Tek seferlik yapılacak ödeme için tüm detaylar belli oldu. İşte konuyla ilgili son açıklamalar…

5000 TL ikramiye verilecek

Ocak zammının hemen öncesinde emekli vatandaşları rahatlatacak 5000 TL’lik ödeme yapılmaya başlandı. Çalışmayan emekliler adına yapılan 5000 TL’lik ödeme dul ve de yetimler de dahil olmak üzere 15 Kasım tarihine kadar hesaplara yatırıldı. Yeni bir düzenlemeyle birlikte çalışan emekliler adına 5000 TL’lik ikramiye müjdesi komisyondan geçti. Çalışan emekliler için görüşülen konulardan biri olan ikramiye için kanun teklifi torba yasa içerisine eklendi.

Çalışan emeklilere ödeme yapılacak

Torba yasa kapsamı içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi 86 maddeyi kapsayan bir görüşme gerçekleştirdi. Teklifin görüşülmesi ile birlikte çalışan emekliler için 5000 TL’lik ödeme yapılacağı açıklandı. İktidarın hazırlamış olduğu 86 maddeye varan kanun teklifinin tüm görüşmeleri tamamlandı. Ekonomi ile ilgili görüşmeleri kapsayan torba yasa meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam ediliyor. Verilen teklif ile birlikte çalışan emekliler içinde 5000 TL’lik ödeme yapılacak. Şu ana kadar üç parça halinde görüşülen düzenleme için 43 madde kabul edildi.

Düzenleme 2023 yılında yasallaşacak

Uzun zamandır beklenen ve emekli vatandaşlar tarafından yakından takip edilen ikramiye ödemesi kabul edildi. Emekli vatandaşlara verilen ikramiyelerin mi yanında çalışan emekli vatandaşlar da mağdur oluyordu. Hem çalışıp hem de emekli olan vatandaşlar için yeni bir düzenleme yapıldı. Toplamda 5000 TL’ye varan ödeme yapılacak.

Çalışan emekliler için görüşülen 5000 TL’lik ikramiye ödemesi bütçe Komisyonu tarafından kabul edildi. Torba yasa kapsamı içerisinde yer alan ikramiye 2023 yılı içinde mecliste oynanıp yasal hale gelecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yürürlüğe girecek olan ödemeler SGK, SSK, emekli sandığı ve Bağ-kur çalışanları için geçerli olacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800