Emeklilere müjde! Maaş zamları e-Devlet'e yansıdı

2024 yılı ocak ayı itibarıyla yürürlüğe girecek olan emekli maaşlarına ilişkin ek düzenleme sürecinde, ekonomi yönetimi tarafından SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik yüzde 37.57 zam oranına göre hesaplanmış olan yeni maaş bilgileri e-Devlet uygulamasına aktarıldı.

Güncelleme:

Hükümet, 2024 yılı ocak ayından itibaren geçerli olacak emekli maaşlarına yönelik ek bir düzenleme üzerinde çalışırken, e-Devlet uygulamasına yansıtılan maaş bilgileri, yüzde 37.57 zam oranına göre hesaplandı. 

SGK ve Bağ-Kur emeklileri, e-Devlet uygulamasındaki 4-A emekli aylığı bilgisi bölümünde, yeni maaşlarını ek ödemeleriyle birlikte görebiliyor.  Emekliler, tahsis numaralarına göre 17 Ocak'tan itibaren yeni maaşlarını çekebilecekler. Eğer ek bir zam yapılırsa, bu artış bir sonraki maaşta yansıtılacak veya arada ek ödeme olarak gerçekleştirilecek.

Geçen yıl yapılan yasal düzenleme ile, alınan maaş ne olursa olsun, en düşük emekli aylıkları seyyanen 7500 liraya tamamlanmaktaydı. Bu kapsamda, kök maaşı 5500 lira ve altında olan emekliler, yüzde 37.57'lik enflasyon farkına rağmen yine 7500 lira maaş almaya devam edecekler. 

Etiketler Zam emekli e-Devlet
Yorumlar
Kalan Karakter 800