Emekliler dikkat! Zam farkının ödeneceği tarih belli oldu

Emekli Sandığı'ndan düzenli aylık gelir alan bireylerin, ocak ayındaki zam farkı ve harp/vazife malullerine yönelik ek ödemeleri için bir takvim oluşturuldu. İşte ödeme tarihleri...

Emekli Sandığı'ndan aylık alan bireyler için ocak ayı zam farkı ile harp ve vazife malullerine özel ek ödemeler için bir takvim belirlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ocak ayı zam farkı ile harp ve vazife malullerinin ek ödemelerinin 26 Ocak'ta başlayacağını duyurdu. Ayrıca, her ay düzenli olarak aylık alanlara 1 aylık tutarda ödeme yapılacak.

Aylıklarını üçer aylıklar halinde alan bireyler için ise kasım-aralık-ocak döneminde aylık alanlara 1 aylık tutarda, aralık-ocak-şubat döneminde aylık alanlara 2 aylık tutarda, ocak-şubat-mart döneminde aylık alanlara 3 aylık tutarda aylık farkı verilecek. Bu düzenlemeyle birlikte 2 milyon 481 bin 769 kişiye toplamda 19,3 milyar TL'lik fark ödemesi gerçekleştirilecek.

SGK açıklamasında şu  ifadelere yer verildi: 

"5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununun ek 79’uncu maddesi gereğince, yılın en geç ilk üç ayı içinde harp veya vazife malullüğü aylığı bağlananlar ile bu kapsamda olup aylık bağlanan hak sahiplerine, maluliyet derece ve göstergelerine göre ek ödeme ödenmektedir. 5510 sayılı Kanunun 4/1-(a) (SSK), 4/1-(b) (BAĞ-KUR) ve 4/1-(c) (Emekli Sandığı) kapsamında aylık almakta olan 59 bin 33 kişiye ödeme yapılacak olup toplam ödeme tutarı 992,9 milyon TL’dir. 30.434,84 TL ile 16.739,16 TL arasında değişen 2023 yılı ek ödeme tutarları hak sahiplerinin banka hesaplarına veya PTT merkezlerine gönderilerek 26 Ocak 2024 Cuma günü ödenmeye başlanacaktır."

Etiketler Zam emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800