Emekli ve memur maaş zam oranlarında büyük değişim! Ocak ayında…

Merkez Bankası faiz beklentisini değiştirdi. Değişiklik ile birlikte emekli ve memur maaşlarının da ne kadar olacağı merak ediliyor. İşte yaşanan gelişmeler…

Güncelleme:

Hafta içinde faizi arttıran Merkez Bankası aynı zamanda yılsonu enflasyon tahminini de değiştirdi. Bu değişiklik ile birlikte memur ve emeklilere yapılacak olan zamda da bir değişim meydana geldi. Buna göre memur ve emeklinin Ocak ayında alacağı zamlı maaş hesabında da bazı değişiklikler meydana geldi. Değişiklik ise yukarı yönlü olacak!

Milyonlarca vatandaş ocak zammı kapsamında gelecek haberleri bekliyor. Özellikle devlet kadrolarında çalışan kişilerin gözü kulağı enflasyon haberlerinde. Çünkü bu kişilerin maaşları 2023 Ocak ve Temmuz ayındaki enflasyon oranlarına göre artış gösterecek.

Emekli maaşları nasıl hesaplanıyor?

Enflasyon farkı=maaş/ücretlerdeki artış oranı-enflasyon oranı sonucunda (-) negatif, enflasyon farkı=enflasyon oranı-maaş/ücretlerdeki artış sonucunda (+) çıkması bu hesaba göre hesaplanıyor. Yüksek enflasyonda emeklilere enflasyon farkı ödeniyor.

Bununla birlikte emeklilerin en düşük maaşları olan 7.500 TL ile birlikte en düşük emekli maaşı da Ocak ayında değişecek. Kök emekli maaşı uygulaması olmasaydı eğer o zaman 6.5 milyon kişinin maaşı 7.500 TL altında kalacaktı.

Etiketler emekli Memur Maaş
Yorumlar
Kalan Karakter 800