Emekli vatandaşlar için bir duyuru paylaşıldı! Zam beklentisi gündeme geldi!

Milyonlarca vatandaş sevindirecek mi zam ile ilgili sorular Yanıtlandı. SGK uzmanı soruları yanıtladı.

Güncelleme:

Emeklilerin zam beklentisi ile ilgili sorular cevaplandı. İkramiyenin kaç TL olacağı rakam verilerek açıklandı. İşte o rakamlar…

Emekliler için ikramiye iddiaları yanıtlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak bilen Vedat Işıkhan emeklilerin bayram ikramiyesi üzerinde alacak oldukları artış adına çalışıldığını açıkladı. Milyonlarca emekli vatandaşını gözünün emekli maaş zammı üzerine çevrilmesi ile birlikte sorular Yanıtlandı. SGK uzmanı olarak bilinen İsmail Sevinç katılmış olduğu bir yayın üzerinde rakam vererek tahminlerini tek tek paylaştı.

Uzman paylaştı

SGK uzmanı olarak bilinen İsmail Sevinç katılmış oldu bir yayında emekli maaşları ile ilgili zam iddialarını paylaştı. İsmail Sevinç milyonlarca emekli vatandaşın dikkatini çekecek bir rakam söyledi.

Emekliler ile ilgili yapılan bakanlık açıklamalarının ardından açıklamalarda özellikle de ikramiye konusuna vurgu yapıldığı belirtildi. İkramiye ile ilgili çalışmaları yapılmış olduğu ve önümüzdeki günlerde Maliye Bakanlığı ile yapılacak görüşmelerle net rakamların verileceği aktarıldı.

Emeklilerin diğer beklentileri de gündeme geldi. Emeklilerin 2018 yılında ikramiye almaya başlamasıyla birlikte emeklilere destek olması adına 1000 TL ödemeler yapılıyordu. Bu tutar 1100 TL’ye çıkarılmıştı. 2023 yılında ise 2000 TL’yi bulan tutar için 2024 yılında Yeni oranların zamlı olarak verilmesi bekleniyor.

Emekli ikramiyesi

Uzman, emekli ikramiyesi ile ilgili konuştu. SGK uzmanı emekli ikramiyesinin fix bir rakama çıkmasını beklediğini açıkladı. Emekli ikramiyesi üzerine bakıldığında dalgalı bir seyrin olduğunu belirten İsmail Sevinç burada ağırlıklı olarak maliyetine bakıldığını dile getirdi. Emeklilerin beklentisinin 3000 TL olduğunu dile getiren Sevinç, %50 oranında bir artış söz konusu olacağının beklendiği açıkladı.

İkramiye 3000 TL olacak

İsmail Sevinç emekli ikramiyesi ile ilgili rakamları verdi. İsmail Sevinç, tahminlerinde emekli ikramiyesinin %50 oranında artış gösterip 3000 TL’ye kadar çıkacağını belirtti.  

Kamuda çalışanlara dört maaş tutarında ikramiye verildiğine dikkat çeken Sevinç 35.000 TL alınıyorsa 140.000 TL’lik ikramiyenin hak kazandığına vurgu yaptı. Emekli ikramiyesinin de en azından bir maaş tutarında olmasına minimum 10.000 maksimum 20.000 TL olması gerektiğine vurgu yapıldı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800