Emekli maaşları hakkında çarpıcı iddia! En düşük emekli maaşları

Enflasyon oranlarının belli olması ile birlikte gözler artık açıklanacak olan emekli maaşlarına çevrildi.

Güncelleme:

Enflasyon oranlarının belli olması ile birlikte gözler artık açıklanacak olan emekli maaşlarına çevrildi. Aralık ayında açıklanması beklenen emekli maaşı ile birlikte asgari ücrette netleşecek. Buna göre yapılan o hesaplama sonrasında en düşük emekli maaşının da ne kadar olacağı görülebilir. İşte detaylar…

16 milyon emekli için geri sayım başladı. 2024 yılına giderek yaklaşırken emekli insanların ne kadar para kazanacağı da belli olmaya başladı. Buna göre emekli insanlar yeni yıl zamlarından önce en düşük alacağı miktar belli oldu. Temmuz ayında yapılan zammın ardından yeni zammın ne kadar olacağı merak konusu olurken 6 aylık enflasyon rakamı da belli oldu.

Enflasyon rakamları her şeyi ortaya koyuyor

1 yıllık enflasyonun şuan için %61,36 olarak görüldüğü durumda 4 aylık enflasyon ise %29,40 olarak gerçekleşti. Yılsonu enflasyonun %68 olarak gösterildiği bu dönemde SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için de yapılacak olan zam belli olmaya başladı.

Merkez Bankası tarafından yapılan tahminler doğru ise eğer emekli aylıklarına %40,28 oranında zam yapılacak. Memur ve emekli maaşlarına da bu durumda %52,19 oranında zam yapılacak. Tüm bu hesaplamalar Merkez Bankası’nın yılsonu tahmini baz alınarak yapılmıştır.

Etiketler Enflasyon Altın emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800