Elon Musk'tan yeni hamle: X bankacılık uygulamasına mı dönüşüyor?

Elon Musk, geçen yılın sonlarında satın aldığı X (eski adıyla Twitter) platformunu bir "süper uygulama" haline getirme hedefine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu platform ileride bir bankacılık uygulamasına dönüşecek.

Elon Musk'ın X'in bankacılık ve finans uygulaması olması için gerekli özelliklerin 2024 yılı sonuna kadar tamamlanmasını beklediği ve bunu çalışanlarla yaptığı toplantıda ifade ettiği ortaya çıktı. Toplantı ses kaydına göre Musk, "Ödemeler dediğimde aslında birinin tüm finansal yaşamını kastediyorum," diyor. Musk, bu platformun içinde menkul kıymetler gibi finansal araçların da bulunacağını belirtiyor: "Yani, sadece arkadaşınıza 20 dolar göndermek gibi değil, aynı zamanda hisse senetleri gibi yatırım araçlarına da erişebileceksiniz ve bir banka hesabına ihtiyaç duymayacaksınız."

X'in CEO'su Linda Yaccarino, şirketin 2024 yılında bu konunun "büyük bir fırsata dönüşeceğini" düşündüğünü ifade etti.  Musk, "Eğer bu projeyi önümüzdeki yılın sonuna kadar hayata geçiremezsek, kendimle barışık olamam," diye eklemiştir. Şu anda şirket, ABD genelinde finansal hizmetler sunabilmek için gerekli para transferi lisanslarını almak için çalışıyor. Musk ayrıca, X'in ihtiyaç duyduğu diğer yetenekleri "önümüzdeki birkaç ay içinde" işe almayı planladığını söyledi. 

Elbette, Musk'ın finansal hizmetler platformu konusundaki deneyimi yeni değil. Yaklaşık yirmi yıl önce X.com'u kurmuş ve daha sonra X.com, PayPal olarak yeniden markalandıktan sonra eBay'e yüksek bir fiyata sattı. Ancak Musk, hala aynı vizyona sahip ve PayPal'ı X aracılığıyla yenmek için yazdığı stratejiyi kullanmayı planlıyor. 

'Her şey uygulaması' haline getirecek

Ayrıca, Twitter'ın adını, Musk'ın daha önce kurduğu çevrimiçi banka X.com'dan esinlenerek değiştirdiğini belirtmek önemli. Musk, X'in yüksek getirili para piyasası hesapları, banka kartları, çekler ve kredi hizmetleri sunmayı ve kullanıcıların dünyanın herhangi bir yerine anında ve gerçek zamanlı para göndermelerine olanak tanımayı hedeflediğini daha önce belirtti. 

X'i finansal hizmetler için merkezi bir platforma dönüştürme hedefi, Musk'ın platformu alışveriş, ulaşım ve daha fazlasına erişim sunan süper uygulamalara benzeyen bir "her şey uygulaması" haline getirme hedefiyle doğrudan ilişkili. Ancak Musk'ın bu hedefe ulaşmak için önünde büyük zorluklar bulunuyor. İnsanları böyle bir platforma neden ihtiyaç duyduklarına ikna etmek, bu zorluklardan biri. Ayrıca, X'e finansal yaşamlarını güvenle teslim etmelerini sağlamak da önemli. Musk, toplantı sırasında David Sacks ile birlikte 2000 yılında X/PayPal ürün yol haritasını yazdıklarını ve şu an itibariyle PayPal'ın bu haritadan geride olduğunu ifade etti. 

Etiketler X Elon Musk
Yorumlar
Kalan Karakter 800