Elektrikli aletlerin gece çalıştırılması faturayı gerçekten düşürür mü? Yoksa bu bir efsane mi?

Elektriğe gelen zamların ardından herkesin aklındaki sorunun cevabını da bu yazımızda vereceğiz. Elektrikli aletleri gece çalıştırmak faturanın düşmesine neden olur mu?

Güncelleme:

Elektrikli araçların geceleri çalıştırılması pek çok kişiye göre faturanın düşmesine neden olur. Peki, bu bilgi gerçek mi yoksa halk arasında yayılmış bir efsane mi? Özellikle akşamları 22:00 saatinden sonra elektrikli araçların çalışmasının mantıklı bir yanı var mı?

Özellikle çamaşır veya bulaşık makinesi her evde akşamları 22:00’dan sonra çalıştırılmak istenir. Bu konuya da ciddi bir hassasiyet gösterilir. Sizin evinizde olmasa dahi bazı zamanlarda komşularınızın evinde bu tür çalışan makine sesleri gelir. İşte bu bilgi ne kadar doğru?

Elektrik tüketim puantları ve saatler

Ev (Mesken) abone grubu:

  • 06.00 - 17.00 saatleri arası elektrik birim fiyatı: 1,15700 TL/kWh - (vergiler dahil 2,28 TL)
  • 17.00 - 22.00 arası elektrik birim fiyatı: 2,083645 TL/kWh - (vergiler dahil 3,35 TL)
  • 22.00 - 06.00 arası elektrik birim fiyatı 0,417225 TL/kWh - (vergiler dahil 1,43 TL)

Elektrikli aletlerin gece çalıştırılması faturayı gerçekten düşürür mü? Yoksa bu bir efsane mi? resim: 0

Evet tabloda da gördüğünüz üzere böyle bir fark var. Ancak bunun için bir tarife değiştirmeniz gerekir. Bu tarifeye göre ise artık elektrik tüketiminiz saatlere bağlı olarak gerçekleşir. Ancak bu yöntemi tavsiye etmiyoruz. Çünkü çoğu kişi eskiye göre elektrik faturasının daha fazla geldiğini söylemekte. Yine de son karar sizin!

Yorumlar
Kalan Karakter 800