Elektrik Faturalarında İndirim Olacak mı?

Elektrik faturalarıyla ilgili indirim kararı mı geldi? Şu an herkes elektrik faturalarında indirim gelip gelmeyeceğini merak ediyor. İşte haberin detayları:

Güncelleme:

Yeni Yılda Yeni Tarife

Elektrik faturalarında kademeli tarifeye geçildi. Kademeli tarifeyle birlikte 150 kilovatsaat limiti belirlendi. Bu limitin altında kalanlar daha az fatura öderken bu limiti aşanlar ise kademeli tarifeden hesaplanarak ilk 150 kilovatsaate kadar olan kullanımlar daha ucuz, 150 kilovatsaatten sonraki kullanımlar ise daha pahalı bir tarife üzerinden fiyatlandırıldı.

Vatandaşlar Elektrik Faturasında İndirim Bekliyor

Kademeli elektrik faturası uygulamasıyla birlikte hem evlerde hem de ticarethanelerdeki elektrik faturalarında ciddi artışlar söz konusu oldu. Vatandaşlar bir önceki aya göre faturalarının neredeyse yüzde 100 zamlandığını belirterek hükümetten indirim talebinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklamıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda "Salgın döneminde dünyada kömür 5 doğalgaz fiyatları 10 kat artarken biz bunu vatandaşlarımıza yansıtmamak için yoğun gayret gösterdik. Enerji piyasalarında sürdürebilirliği sağlamak için tarifelerde zorunlu düzenlemeye gitmek durumunda kaldık. Vatandaşlarımızın şikayetleri üzerine ilgili kurumlara elektrik faturalarının yeniden düzenleme talimatını verdik. Bu çerçevede aylık tüketimi 150 kilowattan 210 kilowata çıkartıyoruz." dedi. Bu da faturalarda indirim olması anlamına geliyor.

"Elektrik Faturasında Yeni Adımlar Atılacak"

Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın'dan elektrik faturaları düzenlemeleri ile ilgili açıklama geldi. Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın elektrik faturaları ile ilgili "Elektrik faturalarında yeni adımlar kesinlikle atılacak. Cumhurbaşkanımız da talimatlarını veriyor. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi.

Ara Tarife Formülü

Yüksek faturalardan şikâyet edenlerin başında esnaflar geliyor. Dükkân sahipleri, ticarethaneler elektrik faturalarında ara tarife formülüyle indirim bekliyor. Halen esnaf ise 'ticarethane' tarifesinden fatura ödüyor. Şayet yeni paket hayata geçerse esnafın elektrik faturası sanayiciye göre düşecek. Faturadaki düşüş ise meskenlerde olduğu gibi kademeli bir tarife veya 'konut' ile 'ticarethane' arasında ara tarife formülü ile sağlanacak.

TESK Başkanı Palandöken: Esnafa Özel Tarife Uygulanmalı

TESK Genel Başkanı Palandöken, yapılan zamlarla esnafın elektrik faturalarının altından kalkamadığını belirterek, “Esnafımız en az 800 kilovatsaat elektrik tüketimi yaptığı için kademeli tarifede kademenin 210 kws’ye çıkartılması maalesef esnafımıza fayda sağlamadı. Akaryakıta gelen zamlar başta olmak üzere birçok kalemde yaşanan artışlar esnafımızı zaten zorlarken, kiradan çok gelen elektrik faturaları ödenemez hale geldi. Biriken borçlar nedeniyle de yapılandırması bozulan esnafımız zor zamanlardan geçiyor. Bu nedenle elektrikteki zamlar geri alınmalı. Esnafa özel bir tarife uygulanmalı. En azından belli bir süre bu zamların sübvanse edilmesi gerçekten esnafımızın en büyük beklentisi haline geldi” dedi. 

"KDV ORANI YÜZDE 1'E İNDİRİLSİN"

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, elektrik fiyatlarının çiftçiler için ciddi sorun haline geldiğini belirterek flaş bir talepte bulundu. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı, 'Acilen elektrikte uygulanmakta olan yüzde 18 KDV oranı artan maliyetler karşısında ezilen çiftçilerimiz için yüzde 1'e indirilmelidir.' dedi. (Posta)

Elektrik Faturası Nasıl Düşürülür?Hem birikim hem de tasarruf yapmak isteyenler ilk olarak faturaları düşünüyor. Akla gelen faturalardan biri de elektrik. Peki elektrik faturası nasıl düşürülür, elektrik faturası düşürme yöntemleri nelerdir? 

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800