Efsane kasım indirimleri başlıyor: Nelere dikkat edilmeli?

Perakende firmaları ve alışveriş siteleri, "efsane" ve "şahane" gibi isimlerle ay boyunca çok sayıda üründe indirim yapılacağını duyurdu. Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, indirimlere karşı dikkat olunması gerektiğini söyleyerek, uyarılarda bulundu.

Özellikle e-ticaret yoluyla yapılan indirim dönemlerinde, tüketiciler;  yanıltıcı fiyat indirimleri, lojistik sorunlar, kötü niyetli satıcılar tarafından gönderilen ayıplı ürünler, ödeme yapıldıktan sonra malın gönderilmemesi veya cayma hakkının kullanılmasının engellenmesi gibi sorunlarla karşılaşabilirler. 

Tüketicilerin, özellikle kasım ayında yoğun olarak gerçekleştirilen internet ve mobil uygulama üzerinden yapılan indirim kampanyalarında mağduriyet yaşamamak için bazı önemli noktalara dikkat etmeleri gerekir.

Bu bağlamda, tüketicilerin öncelikle aşağıdaki ayrıntıları kontrol etmeleri gerekmektedir:

  • Satıcının açık adı ve adresi
  • Ticari unvanı
  • Sabit telefon numarası
  • Vergi kimlik numarası
  • MERSİS kaydı
  • Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi kaydı
  • Güven damgası akreditesi gibi bilgiler

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, tüketicilere "indirim var" diye alışveriş yapmak yerine ihtiyaçlarına odaklanmalarını önerdi. Türkiye'de aynı ürünü farklı fiyatlarla satan çok sayıda işletme ve e-ticaret sitesi olduğuna dikkat çekerek, tüketicilerin fiyatları karşılaştırmalarını ve güvenilir siteleri tercih etmelerini vurguladı.

Küçük, ayrıca, artan alışverişler nedeniyle kargo gecikmeleri veya ürünlerin kargoda zarar görmesi gibi sorunların yaşanabileceğine dikkat çekerek,  tüketicilere teslim alınan ürünleri kontrol etmeleri gerektiğini söyledi. 

Kurumsal olmayan firmalardan alışveriş yapılmamalı

Sosyal medya platformlarından yapılan alışverişlere yönelik olarak, kurumsal olmayan firmalardan alışveriş yapmamalarını ve ödeme yaparken kurumsal firmaların banka hesaplarına para göndermelerini tavsiye etti.

Küçük, Ticaret Bakanlığı ve belediyelere çağrıda bulunarak, indirimli satış dönemlerinde etiket ve tarife denetimlerine ağırlık vermeleri gerektiğini belirtti. 

Etiketler İndirim
Yorumlar
Kalan Karakter 800