Efsane Cuma kampanyalarında gıda sektörü birinci sırada

İyzico'nun verilerine göre, markaların düzenlediği 'Efsane Cuma' ve 'Şahane Cuma' kampanyalarında, işlem penetrasyonu açısından gıda sektörü geçen yıla göre yüzde 110 artarak öne çıktı.

Güncelleme:

Bu yıl işlem penetrasyonu açısından gıda kategorisi, geçen yıla kıyasla yüzde 110 artarak öne çıktı. Ancak, en çok tercih edilen kategori sıralamasında ilk sırayı giyim aldı. Giyim ve gıda kategorilerini takip eden ise eğlence oldu.

24 Kasım Cuma 2023 tarihinde, İyzico üye işyerlerinde gerçekleşen işlem hacmi, geçen yıla göre yüzde 70 artış gösterdi. Ortalama sepet tutarı ise yüzde 75,6 artarak 652 TL'den 1.145 TL'ye yükseldi.

Kadınlar daha çok alışveriş yaptı

Cinsiyet dağılımına bakıldığında, 24 Kasım Cuma kampanyasında işlem hacminin yüzde 61,3'ü kadınlar tarafından, yüzde 38,7'si ise erkekler tarafından gerçekleştirildi.

Geçen yıl işlem hacmi artışında lider olan Ege Bölgesi'nin yerini bu yıl yüzde 86,3'lük artış ile Karadeniz aldı. Ayrıca, Karadeniz Bölgesi, yüzde 75'lik işlem oranı ile kadınların en çok işlem gerçekleştirdiği bölge olarak öne çıkıyor. 2023 raporuna göre, Marmara Bölgesi işlemlerin yüzde 63,5'ini gerçekleştirirken hacmin yüzde 52'sine sahip oldu.

En çok alışveriş İstanbul'dan

Kampanya döneminde işlem sayısını yüzde 15 artıran il Düzce olurken, işlem hacmini en çok artıran şehir yüzde 145 artışla Iğdır oldu. İstanbul ise geçen yıl olduğu gibi en çok işlem gerçekleştiren şehir olarak zirvedeki yerini korudu. Toplam işlemlerin yüzde 70'i İstanbul, Ankara ve İzmir şehirlerinde gerçekleşti.

İstanbul dışında en fazla alışveriş yapılan iller ve alışverişteki yüzdelik payları sırasıyla şu şekilde: Ankara (yüzde 8,4), İzmir (yüzde 6,3), Antalya (yüzde 2,4), Bursa (yüzde 2,3), Kocaeli (yüzde 1,8).

Yorumlar
Kalan Karakter 800