E-ticarette siparişleri gerekçesiz iptal eden firmalara uyarı

Ticaret Bakanlığı, e-ticarette siparişleri gerekçesiz iptal eden firmaları uyardı. Ayrıca bu yıl, 9 milyon 252 bin 704 lira para cezası uygulandığı bildirildi.

Güncelleme:

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, teknolojide yaşanan gelişmelerin toplam perakende ticaret içinde elektronik ticaretin payının artmasına yol açtığı belirtildi.

Tüketicilerin, satıcı veya sağlayıcıyla sözleşme konusu ürünleri fiziken görme ve kontrol etme imkanları olmaksızın yaptıkları alışverişlerde tam ve doğru bilgilendirilmeleri ile cayma ve teslime ilişkin haklarının önemli olduğu vurgulanan açıklamada, bu hakların Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği ile güvence altına alındığı bildirildi.

Yakından takip ediliyor

Açıklamada, siparişlerin satıcılar tarafından herhangi bir açıklama yapılmaksızın veya sipariş edilen malın stokta bulunmadığı, temin edilemediği gerekçesiyle iptal edildiğine ilişkin Bakanlığa ulaşan başvuruların yakından takip edildiğinin altı çizildi.

9,3 milyon lira ceza

Açıklamada, 2022'de 46 firmaya toplam 41 milyon 280 bin 656 lira, 2023’ün ilk 5 ayında ise 6 firmaya toplam 9 milyon 252 bin 704 lira idari para cezasının uygulandığı bilgisi verildi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800