Döviz işlemlerinde düzenleme: Resmi Gazete'de yayımlandı

Döviz kazandıran hizmet ve faaliyetlerde uygulanan damga vergisi ve harç istisnasına yönelik düzenleme yapıldı. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Döviz kazandıran hizmet ve faaliyetlerde uygulanan damga vergisi ve harç istisnasına yönelik düzenleme gerçekleştirildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan "İhracat Ve Diğer Döviz Kazandırıcı Faaliyetlerde Damga Vergisi Ve Harç İstisnası Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ," Resmi Gazete'de duyuruldu.

Bu düzenleme ile, 28 Aralık 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" kapsamında döviz kazandırıcı faaliyetlere ilişkin yapılan istisna hükümlerinde değişikliklere yer verildi ve bu değişiklikler tebliğe yansıtıldı.

Damga ve harç istisnası ne zaman geçerli olacak? 

Özellikle, uluslararası ihale şartlarına bağlı olarak uygulanan istisnanın kaldırılması ve bu değişikliğin 28 Aralık 2023 tarihinden sonra gerçekleştirilen ihalelere yönelik olacak şekilde düzenleme yapıldı. Buna göre, damga vergisi ve harç istisnası, yalnızca ülkeye döviz girişine hizmet eden yabancı para ile finanse edilen yatırımlar için geçerli olacak. 

Ayrıca, Ticaret Bakanlığı'nın aynı konuda yayımlanan "İhracat, Transit Ticaret, İhracat Sayılan Satış ve Teslimler ile Döviz Kazandırıcı Hizmet ve Faaliyetlerde Vergi, Resim ve Harç İstisnası Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" de Resmi Gazete'de ilan edildi.

Etiketler döviz
Yorumlar
Kalan Karakter 800