Döner sektörü giderek büyüyor! 297 yeni girişimci aranıyor

Giderek markalaşan ve her gün 1 milyon 180 bin tonun üzerinde tüketimi olan döner sektörü, 297 yeni girişimci arıyor.

Güncelleme:

Satın almalar ve halka arzlar aracılığıyla dikkat çeken döner zincirleri, girişimcilere yüksek kâr marjlarıyla dolu bir yatırım fırsatı sunuyor. Yapılan araştırmalara göre, bu yıl sekiz döner zinciri toplamda 297 yeni şube açmayı planlıyor. 

Dünya genelinde hamburger ve pizza ile birlikte önemli bir konuma gelen döner sektörü, özel marinasyon teknikleri, soslar ve baharatlar sayesinde eşsiz bir lezzete dönüşerek hızla popülerlik kazandı. Gençler arasında özellikle tercih edilen döner, gıda sektöründeki büyümesini hamburger ve pizza sektöründen daha hızlı bir şekilde sürdürüyor. 

Günlük 1 milyon 180 bin tonun üzerinde tüketim

Türkiye'de günlük 1 milyon 180 bin tonun üzerinde tüketilen döner, 30 binin üzerinde satış noktasında sunuluyor.  Aylık ekonomik büyüklüğü ise tahmini olarak 6 milyar TL'yi aşıyor.

Avrupa Birliği uyum sürecinde şubede hazırlanan döner üretiminin yasaklanması, fabrika ve tesisleşmede önemli bir artışa neden oldu ve bu durum, dönerde standartların oluşmasını ve hijyen kurallarının daha etkin bir şekilde uygulanmasını sağladı. 

Etiketler Girişim döner
Yorumlar
Kalan Karakter 800