Dolar milyoneri göçü rekor kıracak!

Yıl sonuna kadar 88 bin dolar milyonerinin yeni ülkelere göç etmesi, 2023’te bu rakamın 125 bin ile rekor kırması bekleniyor. En çok tercih ettikleri ülkelerin başında Birleşik Arap Emirlikleri ve Avustralya var.

MİLYONER GİRİŞİ OLACAK 10 ÜLKE

Dünyada 35'ten fazla ofisiyle yatırım yoluyla vatandaşlık ve oturum programları danışmanlığı hizmeti veren Henley & Partners, Henley Küresel Vatandaşlık Raporu’nu yayımladı.

1 milyon doların üzerinde serveti olan kişilerin göçlerine odaklanılan rapora göre, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, bu seneki göçün en önemli nedeni olarak öne çıktı. Rapora göre, 2022’de milyoner girişi en yüksek 10 ülke; Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Avustralya, Singapur, İsrail, İsviçre, ABD, Portekiz, Yunanistan, Kanada Yeni Zelanda olacak.

MİLYONER ÇIKIŞI YAŞANACAK 10 ÜLKE

En yüksek dolar milyoneri çıkışının yaşanacağı ilk 10 ülke tahmini ise şöyle: Rusya, Çin, Hindistan, Hong Kong, Ukrayna, Brezilya, Birleşik Krallık, Meksika, Suudi Arabistan ve Endonezya.

Çok sayıda milyonerin Mauritius ve Monako’ya taşınması bekleniyor.  Milyoner göçünden en fazla yararlanacak ülkelerin başında gelen BAE, karşılıklı vize muafiyetleri uygulayarak turizmi artırmaya ve ticareti çekmeye çalışıyor. Ayrıca Batı'nın yaptırımlarının kaçmak isteyen çok sayıda varlıklı Rus, BAE ve İsrail'e taşınmaya başladı.

Dolar milyoneri göçü rekor kıracak!  resim: 0

İNGİLTERE 12 BİN MİLYONER KAYBI

Rapora göre, bir zamanlar dünyanın finans merkezi olarak lanse edilen Birleşik Krallık, 2022 yılı tahminlerine göre, 1500 net çıkışla milyoner kaybetmeye devam edecek. Birleşik Krallık’ın 2017’den bu yana 12 bin milyoner kaybı yaşadığı belirtildi.

ABD'nin de eski cazibesini kaybettiği belirtilen raporda, 2022'de 1500 net milyoner girişi olsa da 2019'daki 10 bin 800 milyoner göçüne oranla büyük düşüş yaşandığı vurgulandı. Çin'de ise bu yıl 10 bin milyoner çıkışı bekleniyor.

‘2022 SONUNA KADAR 88 BİN GÖÇ BEKLENİYOR’

Henley & Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel, dolar milyoneri göçünün son 10 yılda yükselen bir trend olduğunu belirtti. Yıl sonuna kadar 88 bin milyonerin yeni ülkelere taşınmasının beklendiğini ifade eden Demirel, "2022'deki milyoner göçü 2019 yılındaki 110 bin rakamından az olmasına karşın, asıl hareket 2023'te yaşanacak ve rekor olacak şekilde 125 bin kişilik bir milyoner göç akışı bekleniyor” dedi.

Dolar milyoneri göçü rekor kıracak!  resim: 1

 ‘TÜRKİYE’DE MİLYONER SAYISI YÜZDE 10 ARTACAK’

Henley Küresel Vatandaşlık Raporu’ndaki servet artışı tahminlerini değerlendiren Burak Demirel, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Sri Lanka’daki milyarder sayısının 2031’e kadar yüzde 90, Hindistan ve Mauritius’ta da 80 artması bekleniyor. ABD’nin milyoner sayısının yüzde 20, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere’nin yüzde 10 artması bekleniyor. 2031 yılında Türkiye’deki milyonerlerin sayısının da yüzde 10 artması öngörülüyor.”

 

İşte milyonerlerin 5 ortak özelliği!Milyoner olmak ister misiniz? Bazı kişilik özelliklerine sahipseniz bu konuda şanslı olabilirsiniz. İşte milyonerlerin beş ortak özelliği!

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800