Milyarderlerin 5 ortak özelliği!

Zengin olmak ister misiniz? Bazı kişilik özelliklerine sahipseniz bu konuda şanslı olabilirsiniz. İşte milyonerlerin beş ortak özelliği!

KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ İNCELENDİ

Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü ve Munster Üniversitesi, milyarderlerin kişilik özelliklerini inceledi. Milyarderlerin, özellikle de servetlerini kendileri kazanmış olanların; riske toleranslı, duygusal olarak istikrarlı, açık, dışa dönük ve vicdanlı olma eğiliminde olduğunu buldu. 

Munster Üniversitesi'nden Psikoloji profesörü Mitja Back açıklamasında, "Zenginlerin toplumsal karar alma süreçleri üzerinde belirli bir etkisi olduğundan ve kişiliğin insanların düşünme ve davranış biçimleri üzerinde belirleyici bir etkisi olduğundan, milyarderlerin kişilik özelliklerinin araştırılması büyük toplumsal önem taşır" dedi. 

5 BÜYÜK KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ ÖLÇÜLDÜ

Çalışmada "Beş Büyük" kişilik özellikleri ölçüldü: Nevrotiklik, dışa dönüklük, deneyime açıklık, uyumluluk ve vicdanlılık. Araştırmacılar, risk toleransı, duygusal istikrar ve dışa dönüklük gibi özelliklerin özellikle kendi kendini yetiştirmiş milyarderler arasında belirgin olduğunu ve servetlerini miras alan insanlarda bu özelliklerin "daha az belirgin" olduğunu söylüyor.

SERVETİN BÜYÜKLÜĞÜNE DE BAĞLI

Çalışma, servetler ne kadar büyük olursa, bu kişilik özelliklerinin o kadar belirgin olduğunu gösterdi. Milyarder olmasalar dahi, paralarını başkalarından önemli bir yardım almadan kendi başlarına kazanmış olarak gören insanlar aynı kişilik özelliklerinin çoğunu paylaşıyor. 

6 adımda nasıl milyoner olunur?Milyoner olmanın nasıl bir şey olduğunu hayal ettiğinizde aklınıza; yatlar, geniş malikaneler ve rüya gibi tatiller geliyor değil mi? Yine de milyoner olmak bir yaşam tarzından daha fazlası. Aslında tam olarak finansal güvenlik olarak düşünebilirsiniz.

 

Etiketler Zengin Milyoner
Yorumlar
Kalan Karakter 800