Doğalgazda yeni dönem: Türkiye LNG üretip ihraç edecek

Geçtiğimiz hafta TBMM'de kabul edilen maden yasası çerçevesinde doğalgazın sıvılaştırılarak yurt dışına satılmasını sağlayan bir yasal düzenleme yapıldı. Bu adım, Türkiye'nin enerji merkezi olma hedefine doğru atılmış önemli bir adım olarak görülüyor.

Güncelleme:

Türkiye, doğalgaz alanında liderlik pozisyonunu güçlendirmek için adımlarını sürdürüyor. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Maden Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, enerji sektöründe önemli düzenlemeler içeriyor.

Doğalgaz LNG olarak pazarlanabilecek

Sputnik'te yer alan habere göre, bu düzenleme ile yerli üretim doğalgazın yanı sıra farklı kaynaklardan ithal edilen veya edilecek doğalgazın, ülkede sıvılaştırılarak LNG olarak dünya piyasalarına sunulması mümkün hale getirildi. Yasal düzenlemeyle birlikte, Türkiye ihtiyaç fazlası doğalgazı boru hatları aracılığıyla gaz olarak satışının yanı sıra, bu gazı sıvılaştırarak LNG olarak da pazarlayabilecek.

Bu çerçevede, Türkiye'de doğalgazı sıvılaştırma tesisi kurulması için yatırımlar yapılacak. Doğalgaz hatlarının bulunduğu bölgelere yerleştirilecek sıvılaştırma merkezleri sayesinde doğalgaz LNG'ye dönüştürülebilecek. Bu sayede, potansiyel ülkeler doğalgazı sıvı olarak gemiler aracılığıyla ithal edebilecekler.

Etiketler Doğalgaz
Yorumlar
Kalan Karakter 800