Doğalgazda müjde! 1 ay fatura yok, 1 yıl 25 metreküp bedava

Türkiye’nin önemli enerji projelerinden Karadeniz gazı, Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde ilk kez karaya ulaştırıldığı törende Cumhurbaşkanı Erdoğan iki müjdeyi açıkladı. Erdoğan, konutlarda doğalgazın 1 ay, mutfak tüketilen 25 metreküp doğalgazın da 1 yıl bedava olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak Filyos Türkiye Petrolleri Limanı'ndaki Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni'nde konuştu. Vatandaşların bayramını kutlayan Erdoğan, "İkinci bayramımız, ülkemizin enerji bağımsızlığı yolunda tarihi bir adım olan Karadeniz gazının devreye alınmasıdır" dedi.  Bu projenin ilk adımının Ağustos 2020'de Filyos'un 175 kilometre açığındaki Sakarya Gaz Sahası'nda Fatih sondaj gemisinin vurduğu sondajla atıldığını hatırlatan Erdoğan, gaz rezervinin gaz rezervimiz 710 milyar metreküpe ulaştığını söyledi.

Yıllık ihtiyacın yüzde 30’u

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu projeyle sadece ülkenin doğal gazdaki dışa bağımlılığını azaltmakla kalınmadığını, aynı zamanda Filyos ve Zonguldak bölgesinin önemli bir enerji, teknoloji, lojistik üssü haline getirildiğini söyledi. Erdoğan, "Tam kapasiteye çıktığımızda ülkemizin yıllık ihtiyacının yüzde 30'unu buradan karşılayabileceğiz" diye konuştu.

Ücretsiz doğalgaz müjdesi

Erdoğan daha sonra şu müjdeleri verdi: “Evlerde ve mutfaklarda sıcak su tüketimindeki doğalgazı bir yıl ücretsiz veriyoruz. Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğalgazın bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülecektir.

Bir ay boyunca Türkiye'nin tamamındaki konutların doğalgaz tüketiminden ücret almayacağız.

Faturaya nasıl yansıyacak?

Uzmanlar, 25 metreküp doğalgazın yaklaşık 130 TL olduğunu belirttiler. Ücretsiz doğalgaz  uygulamasının mayıs ayı itibarıyla başlaması bekleniyor. Faturalardaki 25 metreküplük  doğalgaz devlet tarafından karşılanacak.   

Etiketler Doğalgaz
Yorumlar
Kalan Karakter 800