Doğalgaz yardımı 2023 - Güncel veriler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tarafından ihtiyaç sahiplerine doğal gaz desteği ödemeleri yapılıyor. Peki doğalgaz yardımı başvuru şartları nelerdir? 2023 Doğalgaz yardımı ne kadar? Doğalgaz yardımı kaç ay ödenecek?

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 3294 sayılı Kanun kapsamında olan veya dönemsel ihtiyaç sahibi olan hanelere doğal gaz desteğinde bulunuluyor. Ocak ve Şubat ayında, ihtiyaç sahibi ailelere doğal gaz desteği ödemeleri yapıldı. En çok araştırılan konulardan olan doğalgaz yardımı için başvuru şartları nelerdir? Doğal gaz yardımı ödemeleri ne kadar sorularını sizler için yanıtlayacağız.

Doğal gaz yardımı başvuru şartları

  • Doğal gaz Tüketim Desteği programından hanelerin yararlanabilmesi için,
  • Türk vatandaşı olması,
  • e-Devlet Kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,
  • Doğal gaz arzı sağlanan ilçelerde ikamet ediyor olması,
  • İkamet ettiği adreste ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı doğal gaz aboneliği bulunması ve hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi gerekiyor.

Doğal gaz yardımı ne kadar 2023

Doğal gaz desteği ihtiyaç sahibi ailelere, ısıl harita baz alınarak, yıllık 900 TL-2.500 TL arası tutarlarda yapılmaktadır. Doğal gaz destek ödemeleri TC kimlik numarasının son hanesine göre yapılmaktadır.

Doğal gaz yardım başvuru formu

Doğal gaz desteği başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. T.C kimlik numarası ve şifresiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasına giren adaylar, kimliklerini doğruladıktan sonra başvuruda bulunabilmektedir.  Doğal gaz yardımı ödemeleri, destek alacak kişilerin PTT kartına yatırılmaktadır.

Doğal gaz yardımı kaç ay verilecek

Doğal gaz desteği yardıma hak kazanan ailelere ödemeleri geçtiğimiz yılın son 3 ve bu yılın ilk 3 ayı olmak üzere 6 ay ödenecektir.O

Etiketler doğal gaz
Yorumlar
Kalan Karakter 800