DİSK'ten emekli maaşı açıklaması: 'Düzenleme yapılmalı'

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) üye olan Emekliler Sendikası Genel Başkanı Cengiz Yavuz, emekli maaşlarına uygulanan zammın yetersiz olduğunu belirterek, bu konuda yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.

Güncelleme:

DİSK'e bağlı Emekliler Sendikası'nın Genel Başkanı Cengiz Yavuz, Ulus Atatürk Heykeli önünde yaptığı açıklamada, bu yıl geçerli olacak asgari ücretin, hükümet ile işveren tarafından oy çokluğuyla belirlendiğini ifade etti. Ancak, Yavuz, bu rakamın açlık sınırını temsil ettiğine vurgu yaparak, asgari ücretin emekçilerin temel ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu belirtti.

Enflasyon oranları ve emeklilere yapılacak zam oranları hakkında bilgi veren Yavuz, bu rakamların emeklilerin iradesini ve yaşam haklarını göz ardı ettiğini dile getirdi. Ayrıca, asgari ücretin işçilerin zorunlu ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu ve emekli aylıklarının her geçen yıl asgari ücrete göre düşmeye devam ettiğini belirten Yavuz, "2002 yılından 2023’e kadar geçen 21 yıllık süreçte aylıklarımızın asgari ücrete karşı yaşadığı kaybın yüzde 40'ları aştığını" ifade etti.

Yavuz, şu açıklamalarda bulundu: 

"İşçi ve memur emeklilerine yapılan zam oranları arasındaki adaletsizlik ortadan kaldırılsın. İntibak yasası çıkarılarak emekliler arasındaki eşitsizlik giderilsin. Haklı taleplerimiz, biz emeklilerin temsilcileri ile masaya oturulup mutabakata varılarak yaşama geçirilsin. Hazine katkılarınız, resmi enflasyon oranlarınız, üç-beş puanlık refah paylarınız hükümsüzdür."

Etiketler DİSK emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800