Deprem fonunun faaliyete geçmesinde son aşama!

Afet Yeniden İmar Fonu'nun işleyişine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi.

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz yıl kabul edilen yasa ile oluşturulan Afet Yeniden İmar Fonu'na dair değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, AFAD tarafından doğal afetlerin ardından genel hayata etki eden afet bölgelerinde imar, altyapı ve üstyapı çalışmaları için gerekli kaynak sağlanması amacıyla kurulan fonun, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı olacağını açıkladı.

Bakan Şimşek, fonun yönetim kurulunun Hazine ve Maliye Bakanı başkanlığında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Tarım ve Orman, İçişleri, Ulaştırma ve Altyapı bakanları ile Strateji ve Bütçe Başkanı'ndan oluştuğunu belirtti. Fonun kaynakları hakkında bilgi veren Şimşek, bu kaynakların yurt içi ve dışından her türlü nakdi bağış, yardım, hibe ve tahvil dahil krediler ile bütçeden konulan ödenekten oluşacağını ifade etti.

Yeniden imar ve inşa projeleri

Şimşek, fonun belirlenen amaçlar doğrultusunda ve yönetim kurulu kararları çerçevesinde projelere kaynak aktaracağını belirterek, "Afet Yeniden İmar Fonu Yönetmeliği'nin Cumhurbaşkanlığı'na gönderildiği ve Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere beklediğini" ifade etti. Şimşek, bu düzenlemenin ardından özellikle Kahramanmaraş depremlerinin etkilediği bölgelerdeki yeniden imar ve inşa projelerinin planlı bir şekilde ve kurumların işbirliğiyle finanse edileceğini vurguladı.

Bakan Şimşek, uzun vadeli ve uygun maliyetli dış finansman imkanlarından yararlanılmasının, kaynakların etkin ve şeffaf bir şekilde kullanılmasının sağlanacağını belirterek, "Fon, bağımsız denetim standartlarına uygun olarak denetlenecek, ayrıca Sayıştay denetimine tabi olacak. Bu çerçevede, belirlenen amaçlar doğrultusunda ilgili kurumlarla yakın işbirliği içinde çalışmalarımız devam edecek" şeklinde konuştu.
 
 
 
 

Etiketler deprem
Yorumlar
Kalan Karakter 800