Deprem çantası nasıl hazırlanmalı?

Deprem sonrası ilk 72 saatte, yardım ekipleri ulaşana kadar acil ihtiyaçlarınızı ve değerli evraklarınızı saklayacağınız bir Afet ve Acil Durum Çantası hayat kurtarabilir.

Güncelleme:

Afetlerden hemen sonra ihtiyaç duyabileceğiniz malzemelerin bulunduğu bir Afet ve Acil Durum Çantanızın hazır ve ulaşılabilecek bir yerde olması önemlidir. Çanta, sorumlu olduğunuz kişi ya da kişiler ve varsa evcil hayvanlarınız için gerekli ihtiyaçları da içermelidir.

ÇANTAYI KOLAY ULAŞILIR YERE SAKLAYIN 

Bir afet sonrası yiyecek, içecek ve acil ihtiyaçları temin edebileceğiniz yerlere ulaşamayabilirsiniz. Küçük yaralanmalarınız varsa bunları kendiniz giderebilirsiniz. Bu tip durumlar için afet çantanızın içinde olması gerekenleri doğru belirleyip çantanızı kolay ulaşacağınız bir yerde saklamanız çok önemlidir. Afet ve Acil Durum Çantası sadece evinizde ve işyerinizde değil okulunuzda hatta  sınıfınızda da bulunmalıdır.

Engelli bireylerin özel ihtiyaçlarıyla ilgili çantanızın içine eklemeniz gerekenleri de unutmamalısınız. İçinde bulunan yiyecek ve içecekleri düzenli olarak kontrol edip bozulmadan nasıl saklamanız gerekmektedir.

ÇANTANIN İÇERİSİNDE NELER OLMALI?

GIDA

Yüksek kalorili, vitamin ve karbonhidrat içeren, su kaybını önleyen ve dayanıklı (çabuk bozulmayan) gıdalar (Konserve, kuru meyveler, tahin–pekmez, meyve suyu, vb.).

 Önemli belge fotokopileri

Kimlik kartları (nüfus cüzdanı, ehliyet vb.)

Tapu, sigorta, ruhsat belgeleri

Zorunlu Deprem Poliçesi

Diplomalar

Pasaport, banka cüzdanı vb.

Diğer (evcil hayvan sağlık karnesi, vb.)

Giyecekler

İç çamaşırı

Çorap

Yağmurluk

İklime uygun giysiler

Su

Her aile üyesi düşünülerek yeterli içme suyu alınmalı.

Hijyen malzemeler

Sabun ve Dezenfektanlar

Diş fırçası ve macunu

Islak mendil

Tuvalet kâğıdı

Hijyenik ped

Diğer malzemeler

İlk yardım çantası

Uyku tulumu veya battaniye

Çakı, düdük, küçük makas

Kâğıt, kalem

Pilli radyo, el feneri ve yedek piller.

Deprem çantası nasıl hazırlanmalı? resim: 0

En faydalı deprem uygulamaları hangileri?En faydalı deprem uygulamaları hangileri?Deprem sonrası anında bilgi almanızı sağlayacak mobil uygulamaları anlatıyoruz. Android kullanıcıları için deprem bilgi sistemi; deprem şiddetini, son depremleri ve artçıları takip etmek için en ideal uygulama hangileri?

 

Etiketler deprem çantası
Yorumlar
Kalan Karakter 800