Deprem bölgesinde araç içinde uyuyanlar dikkat!

Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde meydana gelen deprem sebebiyle evleri hasar gören vatandaşlar, araçlarında kalıyor. Uzmanlar araç içerisinde uyurken dikkat edilmesi gereken konularda bu uyarılarda bulundu. Peki araç içinde uyurken nelere dikkat edilmeli?

Gizem Kurtul Gizem Kurtul gizem@paradurumu.tv
1 3 ALARM KURUN!
ALARM KURUN!

Arabanız çalışır durumda olmasa bile içeriye karbonmonoksit gazı sızıyor. Kokusuz olan bu gaz uyku halini derinleştiriyor ve kişinin uyanamamasına neden oluyor. Bu durumun önüne geçebilmek için her 20 dakikada bir çalacak şekilde alarm kurun. Hatta mümkünse dışarı çıkarak kendinize tam olarak geldiğinizden emin olarak yürüyün.

2 3 PENCERELERİ AÇIN
PENCERELERİ AÇIN

Araç içerisinde uyuduğunuz sırada cam açmanıza gerek yok fakat birkaç saatten fazla uyuyacaksanız ve araç içerisinde tekseniz, pencereyi gerektiği kadar açık tutmak işinize yarayabilir. Başka birinin dışarıdan aracınızın içerisine müdahale edemeyeceği kadar camı açık tutabilirsiniz.

3 3 ARABALAR NEREYE PARK EDİLMELİ?
ARABALAR NEREYE PARK EDİLMELİ?

Araçlarınızı mümkünse en güvenli yerlere park edin. Bunlar market otoparkları, spor salonu otoparkları, otel önü, hastane otoparkı, dinlenme tesisi, kamp alanları gibi yerler olabilir

Yorumlar
Kalan Karakter 800