Çin'den gelen düzenleme şoku! Tencent ve Netease 60 milyar dolar değer kaybetti

Çin, online oyun endüstrisine yönelik yeni düzenlemelerle oyun şirketlerine ağır bir darbe vurdu.

Güncelleme:

Çin, online oyun endüstrisine yönelik yeni düzenlemelerle oyun şirketlerine ağır bir darbe vurdu. PUBG Mobile'in geliştiricisi Tencent Games ve Marvel Super War'ın arkasındaki isim NetEase'in toplam değeri 60 milyar doların üzerinde bir kayba uğradı.

Çin'den gelen düzenleme şoku! Tencent ve Netease 60 milyar dolar değer kaybetti resim: 0

Çin Ulusal Basın ve Yayın İdaresi'nin cuma günü açıkladığı düzenlemelere göre aşırı oyun oynamaya ve harcama yapılmasına kısıtlamalar getirilecek. Tencent'in hisseleri yüzde 15 düşerken, şirketin pazar değeri 47 milyar dolar azaldı. NetEase ise yüzde 25'in üzerinde bir düşüş yaşayarak 16,4 milyar dolarlık değer kaybetti.

Çin'in oyun dünyasına yönelik yeni düzenlemeler Tencent ve Netease krizi derinleşiyor

Çin Ulusal Basın ve Yayın İdaresi'nin oyun dünyasına getirdiği yeni düzenlemeler, dev şirketler Tencent ve NetEase'i sarsarken, sektörde büyük bir belirsizlik yaratıyor. Oyun firmalarının toplam değer kaybı 60 milyar doları aşarken, düzenlemeler aşırı oyun oynamaya ve harcamalara sınırlamalar getirerek sektörde nasıl bir değişim yaratacağı merak konusu oldu.

Tencent'in pazar büyüklüğündeki büyük düşüş ve NetEase'in en büyük günlük değer kaybıyla karşı karşıya kalması, Çin'deki oyun endüstrisinin geleceği hakkında endişeleri artırıyor.

Etiketler oyun
Yorumlar
Kalan Karakter 800