Çiftler finansal konularda nasıl iletişim kurmalı?

Ekonomik belirsizlik dönemleri çiftler üzerinde nasıl bir etki oluşturuyor? Ekonomik açıdan zor zamanların üstesinden nasıl gelinmeli? İşte araştırma sonuçları...

Güncelleme:

Bir araştırma çiftlerin finansal belirsizlik ve ruh sağlığı, stres ve boşanma olasılığı ile bağlantı hakkında iletişim kurmalarının yollarını inceledi. Ekonomik belirsizlik dönemleri çiftlerde çatışma ve stres yaratıyor ancak araştırmaya göre evlilikleri güçlendirebiliyor da. Bu çiftlerin iletişimlerine bağlı.

Çiftlerin finansal belirsizlik ve stresi tartışırken yaşadıkları durum dört iletişimsel yolla ifade edildi:

  1. Birleştirici
  2. Başarılı
  3. Pragmatik
  4. Risk altında

Bu dört farklı iletişim modeli stresi, zihinsel sağlık sorunlarını ve boşanma potansiyelini öngörüyor.

Birleştirici çiftler, ekonomik sorunların olduğu dönemlerde çözümün bir parçası olarak eşlerini kutladılar ve mali sıkıntıları ilişkilerinin dışındaki faktörlere bağladılar. Sonuç olarak, finansal belirsizliğin stresinin bu çiftleri birbirine daha da yakınlaştırdığı görüldü.

Başarılı çiftler, birleştirici çiftler tarafından kullanılan tüm iletişim kalıplarını kapsayan, ayrıca stres ve finansal belirsizlikten büyümek için gösterilen yeteneğin eklenmesi olarak tanımlandı. Birleştirici çiftlerle aynı iletişim kalıplarını kullanmanın yanı sıra, başarılı çiftlerin aslında kişisel gelişimlerini sözlü olarak ifade ettikleri açıklandı. Genişletilmiş bir bakış açısını belirten ifadeler kullandılar, finansal sıkıntılardan olumlu veya yeni bir şey öğrendiklerini gösterdiler ya da deneyim kazandıklarını söylediler.

Pragmatik çiftler, diğer grupların aksine, para hakkında konuşma şekillerinde daha az duygusaldı. Günlük aile ihtiyaçlarına odaklanma olasılıkları daha yüksekti. Pragmatik çiftlerin daha nesnel olma olasılıklarının daha yüksek olduğunu ve duygusal etki olmadan sorunun kendisini tartışmaya odaklandıklarını unutmayın.

Dördüncü tip çifti “riskli” olarak tanımlandı. Risk altındaki çiftler, mali konuları tartışırken birbirlerine karşı duygusal engel yaratan kişilerdi. Birleşmiş ve başarılı çiftler gibi sorunlarla ekip olarak yüzleşmek yerine, birbirlerini suçladılar. Bu şekilde finansal sorunlarının nedenini belirleyemezler.

Zorluklar kaçınılmazdır ancak çatışmayla sonuçlanmak zorunda değildir. Sağlıklı ilişkiler için ekip olarak zor zamanlarla yüzleşmek dayanıklılık, saygı ve ilişki istikrarı sağlar.

Etiketler finans
Yorumlar
Kalan Karakter 800