Çiftçiye müjde! Artık zarar etmek tarih oldu!

Son dönemin en güncel konularından bir tanesi de çiftçilerle ilgili. Çiftçilerin sürekli olarak zarar açıklaması yaptığı bu dönemde hükümette bu açıklamalara dair kayıtsız kalmadı.

Güncelleme:

Son dönemin en güncel konularından bir tanesi de çiftçilerle ilgili. Çiftçilerin sürekli olarak zarar açıklaması yaptığı bu dönemde hükümette bu açıklamalara dair kayıtsız kalmadı. Son olarak açıklama yapan Tarım İşletmeleri Genel Müdürü Hasan Gezginç, çiftçiyi rahatlatacak açıklamalar yaptı.

Yeni tarım sistemine geçildiğini ifade eden Gezginç, konu hakkında çeşitli açıklamalar yapmaya devam ediyor. Buna göre özellikle devletin ek dediğini eken ve zarar eden çiftçinin zararının karşılanacağı ifade ediliyor. Ülke içerisinde arz – talep dengesini sağlamaya yönelik olarak adımların atılacağını ifade eden Hasan Gezginç, konunun artık kökten çözüleceğini ifade ediyor.

Tarımda yeni dönem

Planlı ve dengeli üretim modeline geçilecek olan tarımda yeniden kendi kendine yetmenin planları yapılıyor. Özellikle kaynak israfının %80 oranında azalması hedeflenen bu dönemde devletin ek dediğini eken çiftçinin zarar etmesinin önüne geçilecek. Üstelik zarar edecek olan çiftçinin zararı da yine devlet tarafından karşılanacak.

Yeni tarım sistemi sayesinde ürünlerin tamamının ihtiyaç olduğu kadar üretileceğini dile getiren Gezginç, "İhraç edebilmek için üretimi arttırdığınızda başka bir ürünün yetiştirilmesinden feragat ediyorsunuz. Bu sefer diğer ürünün ülke içine arzında bir problem yaşanıyor. Ancak bu yeni sistemle birlikte ülke içindeki arz-talep dengesi tam anlamıyla sağlanacak ve hiçbir çiftçi zarar etmeyecek. Bugün bir kilogram buğday yetiştirebilmek için 1.000 litre su harcıyoruz. Artık kaynaklarımızı akıllıca ve doğru kullanacağız. Ayrıca çiftçi bizim ek dediğimiz üründen zarar ederse zararı karşılanacak" diye konuştu.

Etiketler çiftçi Tarım destek
Yorumlar
Kalan Karakter 800