Chobani yoğurtlarında ayrılık depremi

Türk girişimci Hamdi Ulukaya’nın ABD’de kurduğu ve ülkenin en büyük yoğurt markası olan Chobani’nin halk arzının ertelendiği süreçte birçok üst yöneticisinin istifa kararı aldığı bildirildi.

Türk girişimci Hamdi Ulukaya’nın 16 yıl önce ABD’de kurduğu Chobani, 2021’de halka arz için başvurmuştu. 100 milyon dolarlık hisse satmayı planlayan şirkete 10 milyar dolar değer biçiliyordu.

Hamdi Ulukaya

Koronavirüsle birlikte piyasalarda oluşan dalgalanma ve belirsizlik nedeniyle hisse senedi satışı bu yılın ocak ayına ertelenmişti. Ancak piyasalarda istikrar sağlanmadığı görülünce halka arzın yılın ikinci yarısına hatta 2023’e kadar erteleneceği açıklandı.

YOĞURTTA PAZAR PAYI YÜZDE 15

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre; halk arzın ertelendiği bir süreçte şirkette birçok üst yönetici istifa kararı aldı. Chobani kurucusu ve CEO’su Hamdi Ulukaya, çalışanlara e-posta göndererek yeni yöneticilerin yakın zamanda şirkete katılacağını duyurdu.

Chobani, ABD yoğurt piyasasında yüzde 15 pazar payına sahip. Şirket 2020’de 1 milyar 400 milyon dolarlık satışa karşılık 58 milyon 700 bin dolar zarar etmişti. 2021’in ilk 9 ayında 1 milyar 200 milyon dolar ciroya karşılık zarar 24 milyon dolara düştü.

Stresi yok eden besinler!Yediğimiz besinler hayatımızı doğrudan etkiliyor. Bazı besinler duygularımızı, modumuzu yükseltmemize yardımcı olurken stresi de bizden uzak tutuyor. Gelin, daha sağlıklı bir hayat için bizi stresten uzak tutacak besinlere göz atalım...

 

Etiketler Para Piyasa Haber
Yorumlar
Kalan Karakter 800