Borsa İstanbul'da 5 şirket sermaye onayını aldı! Hangi şirketler onayı kazandı?

Borsa İstanbul’da 5 şirket sermaye onayını aldı! Geçtiğimiz haftalarda hisselerinin BIST’te işlem gördüğü 5 şirketin sermaye artırımı için başvuru yapılmıştı. Borsa da 5 şirket SPK onayı aldı!

Güncelleme:

Borsa İstanbul’da 5 şirket SPK’dan sermaye artırımı için başvuru yaptığı biliniyordu. Onay geldi! SPK sermaye artırım onayını verdi. Haftalık bültene göre Sermaye Piyasası Kurulu’na yapılan sermaye artırımı başvurusu kabul görüldü. Sermaye artırımına onay verilen şirketler haberimizin devamında…

Çimsa

Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ’nin SPK ya sermaye artırımı yaptığı pay ihracı başvurusu onaylandı! SPK bültenine göre, ÇİMSA şirketi için 810 milyon 560 bin 652 TL bedelsiz pay ihraç edeceğini açıkladı.
Şirketin mevcut sermayesi 135 milyon 84 bin 442 TL iken artırımdan sonra 945 milyon 591 bin 94 TL ye çıkacak.
 

Mercan Kimya

Mercan Kimya’nın bedelsizine onay geldi! Sermaye Piyasası Kurulu Mercan Kimya’nın pay ihracına onay verdi. SPK bültenine göre; Mercan Kimya şirketi 126 milyon 913 bin 964 TL bedelsiz pay ihraç edeceğini açıkladı.
Şirketin mevcut sermayesi 64 milyon 456 bin 982 TL iken artırım sonrası 190 milyon 370 bin 946 TL’ ye çıkacak.
 Borsa İstanbul'da 5 şirket sermaye onayını aldı! Hangi şirketler onayı kazandı? resim: 0

Kuvva Gıda

SPK’ya yapılan başvuru onay aldı! Sermaye Piyasası Kurulu Kuvva Gıda’nın pay ihracını onayladı.
SPK bültenine göre;
 Kuvva Gıda yatırımlarının 55.000.000 TL tutarında olan kayıtlı sermaye içerisinde 25.118.110,87 TL’ye çıkarılmış olan sermayenin, şu anki ortaklarının pay alma haklarının kısıtlanması koşuluyla, payların nominal değerden az olmayacak şekilde, Borsa İstanbul’un toptan alış satış işlemleri prosedürüyle belirlenen pay satışı esas alınarak, 287.131.261 TL satış karşılığı nominal tutarda arttırılmasından dolayı, ihraç gerçekleştirilecek ve tamamının şirket ortakları Veysi Kaynak ve Şule Kaynak’a tahsisli bir şekilde satılacak paylarla ihraç belgesinin kurulumuzca onaylanması talebini;
Borsaya yapılan başvuru sonucu belirlenecek olan payın satış fiyatında ve ihraç edilecek payların toplam nominal değere göre ihraç belgesinde düzeltmelerin yapılması yoluyla, Veysi Kaynak ve Şule Kaynak’ın artırımdan elde edilecek payların Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ’yle hesaplarına geçtiği tarihten itibaren 3 yıl süre boyunca borsa da satışının kısıtlanması, kısıtlama paylarının borsa dışına satılması halinde, paylardan satın alan yatırımcılar için geçerli olması gerekçesiyle olumlu bir sonuç almasına karar verildiğini belirtti.
 

İzmir Fırça tahsisli sermaye artırım onayı

SPK’ya yapılan başvuru onay aldı! İzmir Fırça Sanayi ve Ticaret AŞ’ne pay ihracı onayı geldi.
SPK bültenine göre;
İzmir Fırça şirketinin 180.000.000 TL tutarında kayıtlı sermayesi içerisinde 59.062.500 TL olarak çıkarılmış sermayesinin, şuan ki ortaklarının pay haklarının tamamen kısıtlanması suretiyle, payların nominal değerin altında olmaması şartıyla, borsa İstanbul’un toptan alış satış işlemleri prosedürüyle belirlenecek olan pay satışı fiyatı esasında 50.000.000 TL satış bedeli karşılığında nominal değerde artırılmasından dolayı ihraç edilecek Birim Yılmaz’a 25.000.000 TL ve Vahap Yılmaz’a 25.000.000 TL tahsisli olarak satılacak olan paylara ilişkin ihraç belgesinin Kurulumuzca onaylanma talebinin, şirketin borsaya yapacağı başvuru sonucu belirlenecek olan pay satış fiyatı ile buna göre ihraç edilecek payların toplam nominal tutara göre ihraç belgesinde gereken düzenlemenin yapılması yoluyla olumlu sonuç verilmesine,

Birim Yılmaz ve Vahap Yılmaz tarafından verilecek olan taahhütler kapsamında, söz konusu ihraç edilecek payların söz konusu olan kişilerin Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdinde hesaplarına geçtiği tarihten itibaren 1 yıl süre içinde borsa da satılmayacağı, borsa da satılmasını doğuracak işlemlerde bulunulmayacağı dikkate alınarak gerekli işlemlerin yapılması hususunda MKK’ya bilgi verilmesine karar kılınmıştır.
 

Kalekim Kimyevi Maddeler

SPK sermaye başvurusu yapan Kalekim Kimyevi Maddeler şirketi, SPK’dan onay aldı! Sermayesi 115.000.000 TL olan şirket sermayesini 345.000.000 TL artırarak 460.000.000 TL ye çıkaracak. Yaklaşık olarak yüzde 300 oranında gerçekleşen artırım bedelsiz olarak iç kaynaklardan karşılanacak.

Etiketler Borsa şirket
Yorumlar
Kalan Karakter 800