Birinin yalan söylediğini nasıl anlarız? En basit yolu açıklandı

Birinin size yalan söylediğini; el hareketlerine, mimiklerine, yüz ifadelerine bakarak anlayabilirsiniz. Kişinin yalan söylediğiyle ilgili çıkarımlarda bulunsanız da, asla kesin olarak emin olamazsınız. Hollandalı bilim insanları, birinin yalan söylediğini anlamanın en basit yolunu açıkladı.

Güncelleme:

Hollandalı bilim insanlarına göre, kişinin yalan söylediğini anlamanın basit bir yolu var.

Independent haberine göre, Nature Human Behaviour bilimsel dergisinde konuyla ilgili bir araştırma yayınlandı. Araştırma deneyine katılan kişiler yalancı ve masum olarak ikiye ayrıldı.

Suçlu olarak kabul edilen gruptan, bir dolaptan sınav sorularının çalınması istendi. Bu grup daha sonra yalan söylemek zorunda bırakıldı. Masum olan grup ise sadece kampüste zaman geçirdi.

Hangi grup doğru söylüyor?

Soruların çalınmasıyla ilgili her iki grubun da ifadesi alındı. İfade alınırken her iki grupta, ayrı bir katılımcıya izletildi. İfadeleri dinleyen katılımcılar hangi grubun yalan, hangi grubun doğru söylediğini anlamaya çalıştı.

Katılımcılara herhangi bir ipucunu değerlendirmekte özgür oldukları söylendi. Sonucunda katılımcıların tahminlerinin neredeyse şansa dayalı olduğu belirlendi.

Ayrıntıya odaklanmak önemli

Sonrasında katılımcılardan, yer, zaman, konum gibi detaylara odaklanılması ve grupları yeniden değerlendirmeleri istendi. Bu durumda yalan söyleyen grup, ayrıntı veremediğinden dolayı ortaya çıktı.

Denemelerden birinde tüm ipuçlarını değerlendiren katılımcılar yüzde 59 başarılı olurken, sadece ayrıntılara odaklanan katılımcılar yüzde 66 başarılı oldu.

Araştırma sonucu Hollandalı bilim insanları, birinin size yalan söyleyip söylemediğini anlamak için ayrıntı eksikliğine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Girişim fikri nasıl korunur?Girişim fikri nasıl korunur?Başarılı bir girişime dönüşecek nadir bir iş fikrine sahipseniz bu fikri başkalarına kaptırmak istemezsiniz. Peki girişim fikirleri nasıl korunur, start-up fikri mülkiyet haklarında nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte yanıtları..

 

Etiketler yalan
Yorumlar
Kalan Karakter 800