Benzine dev zam! İşte güncel akaryakıt fiyatları...

Katma Değer Vergisi (KDV) ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarında yapılan değişiklikleri akaryakıt fiyatlarının artmasına neden oldu. Benzin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren bir zam daha geldi. Peki benzin fiyatları ne kadar oldu?

Güncelleme:

Katma Değer Vergisi (KDV) ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) yanında Brent petrol ve dolardaki değişim de akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Bu kapsamda benzin fiyatlarına bir kez daha zam geldi. Peki benzin ne kadar oldu?

Benzin fiyatı ne kadar oldu?

Bu gece yarısından itibaren 2 liralık zam tabelaya yansıdı. Böylece benzin litre fiyatı 37 liraya dayandı.

Benzine 2,5 ayda yüzde 41'in üzerinde zam!

14 Mayıs’tan bu yana benzinin litre fiyatı 14 liranın üzerinde zamlanırken motorinin litre fiyatı ise 15 liranın üzerinde arttı. Bu tarih öncesinde benzin 19,81 TL, motorin ise 18,58 TL idi. Ancak geçen 2,5 aylık sürede zam oranı benzinde yüzde 41,4, motorinde yüzde 41,7 oldu. Bu dönemde dolar kuru, 19,60’dan 27 liraya kadar yükseldi.

Petrol fiyatları 3 ayın zirvesinde

Küresel piyasa sıkılaşma belirtileri gösterirken, Çin'in ekonomik büyümeyi desteklemek için daha fazla önlem alması ve enerji talebi görünümüne yardımcı olmasıyla petrol üç ayın en yüksek seviyesinde işlem gördü. ABD ham petrolü üç seansta yüzde 4'ten fazla yükseldikten sonra varil başına 79 dolara yükseldi. Dolar/TL kuru ise bugün 26,94 TL seviyesinden değerleniyor.

25 Temmuz güncel akaryakıt fiyatları

İstanbul

Benzin: 36,03 TL
Motorin: 33,86 TL
LPG (Otogaz): 13,56 – 13,98 TL

Ankara


Benzin: 36,55 TL
Motorin: 34,42 TL
LPG (Otogaz): 13,99 TL

İzmir


Benzin: 36,56 TL
Motorin: 34,54 TL
LPG (Otogaz): 13,99 TL

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanır?
 

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Etiketler akaryakıt Zam benzin
Yorumlar
Kalan Karakter 800