Benzin ve motorine büyük zam geldi

Benzin ve motorine gelen zam pompa satış fiyatlarına yansıdı. Peki benzin ve motorine ne kadar zam geldi? İşte güncel benzin ve motorin fiyatları...

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurundaki değişikliklerle birlikte, vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını yakından izliyorlar. Uluslararası piyasalarda Brent petrol varilinin fiyatı 84,08 dolara kadar yükseldi.

Bu fiyat hareketlerinde, ABD gibi dünyanın en büyük petrol tüketicisinin talebindeki güçlü seyir etkili oldu. Bugünden itibaren benzin fiyatlarına 1 lira 53 kuruşluk bir zam yapılırken, motorin fiyatları da 1 lira 10 kuruş arttı.

Güncel akaryakıt fiyatları

İstanbul Anadolu Yakası

İstanbul Anadolu Yakası'nda benzin fiyatı: 41,96 TL

İstanbul Anadolu Yakası'nda motorin litre fiyatı: 41,75 TL

İstanbul Avrupa Yakası

İstanbul Avrupa Yakası'nda benzin fiyatı: 42,06 TL

İstanbul Avrupa Yakası'nda motorin litre fiyatı: 41,83 TL

Ankara

Ankara'da benzin litre fiyatı: 42,78 TL

Ankara'da motorin litre fiyatı: 42,63 TL

İzmir

İzmir'de benzin litre fiyatı: 43,00 TL

İzmir'de motorin litre fiyatı: 42,83 TL

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanır?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800