Bedelli askerlik ücreti açıklandı.Peki bedelli askerlik kaç gün

Milli Savunma Bakanlığı tarafından bedelli askerlik ücreti açıklandı. Peki bedelli askerlik ücreti ne kadar arttı? Bedelli askerlik kaç gün

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanlığı tarafından “Bilindiği üzere bedelli Askerlik tutarı, daha önce yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlenmiş ve miktar konusundaki belirsizlik ortadan kaldırılmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca 'Mali ve Sosyal Haklar' genelgesi yayımlanmış ve buna göre bedelli askerlik tutarı 122.351,04 TL olmuştur" açıklaması yapıldı. 

Bedelli askerlik müracaat işlemleri ne zaman başlıyor?

Bakanlık tarafından, bedelli askerlik müracaat işlemlerinin 17 Temmuz'dan itibaren başladığı bildirildi. 

Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır?

Bedelli askerlik başvuruları hem askerlik şubelerinden hem de e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Başvuru şartlarını taşıyan yükümlüler ödemelerini, peşin olarak Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan ederek yatırabiliyorlar.

 

Bedelli askerlik ücreti neye göre hesaplanıyor?

7179 sayılı Askeralma Kanunu 9’uncu maddesi gereğince bedelli askerlik bedel miktarı memur aylık katsayısına göre her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yeniden tespit edilmektedir.

Bedelli askerlik kaç gün? 

Bedelli askerlikte askerlik süresi 1 ay olarak belirlenmiştir. İçinde bulunulan ayın kaç gün olduğu, yol ve sevk durumlarına göre bu süre kısalabilir. 

Örneğin; 3 gün yol izni bulunan bir kişi için bedelli askerlik süresi 27 gün iken, 4 gün yol izni bulunan bir kişi için ise askerlik süresi 26 gündür. 


 

Etiketler bedelli askerlik
Yorumlar
Kalan Karakter 800