Bakan Işıkhan'dan yaşlılık sigortası açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaşlıları korumak durumunda olduklarının altını çizerek, "Yaşlılık Sigortası'nı orta vadeli bir dönemde hayata geçirmek zorundayız" açıklamasında bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu'nun açılışında konuştu. Bu yılki forumun teması "Cumhuriyetin 100. Yılında Çalışma Hayatı" idi.

Işıkhan, çalışma hayatının çeşitli boyutlarına vurgu yaparak, bu dinamik süreç içinde sosyal diyalogun önemine dikkat çekti. Asgari ücret konusundaki sosyal diyalog süreçlerine değinen Işıkhan, geçen yıl temmuz ayında yapılan ara zam ve yıl sonunda belirlenen yeni asgari ücretle ilgili çalışmalarını açıkladı. Asgari ücretin çalışanların satın alma gücünü koruma açısından önemine vurgu yapan Işıkhan, işveren desteğini 500 liradan 700 liraya çıkardıklarını hatırlattı.

Işıkhan, çalışma hayatının mevcut sorunlarını çözmek ve gelecekteki sorunları öngörmek zorunluluğuna vurgu yaparak, çağdaş bir endüstri ilişkisi kurma çabalarını anlattı. Ayrıca, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerdeki çalışma hayatını eski durumuna getirmek için yürütülen çalışmaları paylaştı.

Bakan Işıkhan'dan yaşlılık sigortası açıklaması  resim: 0

Türkiye genelinde nitelikli eleman talebine değinen Işıkhan, uluslararası rekabetin etkisiyle iş gücünün dinamiklerinde yaşanan değişimlere dikkat çekti. Sivil toplum kuruluşları ve tüketici gruplarının toplumsal ve ekonomik yaşamda daha aktif rol almasını destekleyeceklerini belirten Işıkhan, kadın ve gençlere yönelik sosyal politika araçlarına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Işıkhan, yaşlı nüfusun istihdamda yer almasını sağlamak için düzenlemelere ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, iş sağlığı ve güvenliğine de büyük önem verdiklerini sözlerine ekledi.
 
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800