Ayçiçeği yağına yeni bir zam gelecek! Vatandaşlara stok yapın uyarısı!

Vatandaşlara kötü bir haber verirdi. Yeni bir zam iddiası vatandaşları üzdü. Yağ fiyatları üzerine yeni bir zam gündemde.

Güncelleme:

Vatandaşlara kötü bir haber verildi. Ya fiyatlarına bir zam geleceği gündeme gelmişti. Vatandaşlar bu zam oranlarını araştırmaya başladı. İşte zam ile ilgili tüm detaylar…

Yağ fiyatlarına zam gelecek

Vatandaşların üzüleceği bir haber duyuruldu. Son iki yıldır sürekli olarak zam gelen ayçiçek yağına yeni bir zam daha yapılacak. Son birkaç yıldır zamlardan en çok etkilenen ürünlerden biri de ya fiyatları olmuştu. Paylaşılan iddialar kapsamında ya fiyatlarına iyi bir zam yapılacağı aktarıldı.

2024 yağ fiyatları

Yeni yılın gelmesiyle ayçiçeği yağı en düşük 220 TL olarak satışa çıkıyordu. En ucuz zeytinyağı ise 320 TL’den satılıyor. Bir litresi 40 TL’den 80 TL’ye kadar değişim gösteren ayçiçek yağı çekiyor. Ayçiçeği yağı fiyatları döviz fiyatları ile yarışıyor. Döviz fiyatları üzerindeki artışı hammadde fiyat değişimleri ile birlikte ayçiçek yağları etkileniyor. Ocak ayında kez zam şampiyonu yine ayçiçek yağı oldu. Vatandaşlar ise zincir marketlerin başlatmış olduğu yağ kampanyalarını çok yakından takip ediyor. Uzmanlar ilerleyen dönemlerde yeni bir zam olabileceğini duyurarak vatandaşları  yağ stoklamaya davet etti.

Zamlar arka arkaya paylaşılıyor

Ayçiçek yağına zam geleceği haberi paylaşıldı. Marketler ayçiçek yağı için indirim haberlerini duyuruyorken vatandaşlar bu indirim haberleri çok yakından takip ediyor. Uygun fiyatla ayçiçek yağı almak isteyen vatandaşlar marketlerde sıraya girdi. Artan zamların ardından vatandaşlar uygun fiyatlı ürün almak için kampanya kataloglarını takip ediyor. Zeytinyağı ve ayçiçek yağı fiyatlarındaki artışın sebebi döviz kuru olarak gösterildi. Dövizin yükselmesine oran ile birlikte aç çekiyor da yükseliş gösteriyor. Şimdi de vatandaşlar yağ üzerindeki zam haberlerinin bitmesini bekliyor.

Ocak ayındaki zam şampiyonu olan ayçiçek yağı 44 TL zam ile birlikte gündeme gelmişti. Yeni yıl ile birlikte arka arkaya gelen zamlar sonrası ay çekiyor almıştı. Kasım’da 175 TL’den satılan ayçiçeği yağı ocak ayında 219 TL üzerinden satışa çıkarıldı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800