Avrupa'nın havası en kirli şehirleri açıklandı! İlk sırada Iğdır var

2021 Dünya Hava Kirliliği raporuna göre Iğdır Avrupa'nın havası en kirli şehri olarak gösterildi. Iğdır’ı Rusya’daki Krasnoyarsk ve Sırbistan’daki Novi Pazar izledi.

İsviçre merkezli hava kalitesi teknolojisi şirketi IqAir tarafından yayımlanan 2021 Dünya Hava Kirliliği raporuna göre Iğdır ve Düzce Türkiye'nin havası en kirli şehirleri.  Türkiye'nin dünyanın en kirli havasına sahip 46'ncı ülkesi olduğu öne sürüldü.

Rapordaki veriler, 117 ülkedeki 6 bin 476 şehirde bulunan hava kalitesi izleme istasyonlarından alındı. Metreküp başına düşen ince parçacıklı madde PM 2.5 yoğunluğu ölçümleri baz alınarak hazırlanan raporda Ankara dünyanın en kirli 54. başkenti olurken Iğdır, Avrupa’nın hava kirliliği en yoğun şehri olarak gösterildi.

Avrupa’nın en kirli şehirleri sıralamasında Iğdır’ı Rusya’daki Krasnoyarsk ve Sırbistan’daki Novi Pazar izledi. Düzce ise Avrupa’nın en kirli beşinci şehri olarak yer aldı.

Avrupa'nın havası en kirli şehirleri açıklandı! İlk sırada Iğdır var  resim: 0

 Yeni Delhi en kirli

2021 Dünya Hava kirliliği raporunda, dünyadaki şehirlerin yüzde 97’sinin Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği hava kalitesi standartlarını karşılamadığına dikkat çekilirken, PM2.5 mikro parçacıklı madde kirliliği astım, felç, kalp ve akciğer hastalıklarına sebep olduğuna değinildi.

Raporda 2021’in en kirli beş ülkesi Bangladeş, Çad, Pakistan, Tacikistan, Hindistan sıralanırken, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi art arda dördüncü kez dünyanın en kirli başkenti olduğu duyuruldu.

Yılda 53 milyar TL

Sağlık ve Çevre Birliği HEAL’in geçtiğimiz yıl açıkladığı ‘Türkiye’de Kronik Kömür Kirliliği’ raporu da hava kirliliğinin yarattığı sağlık sorunlarının, Türkiye’ye yılda 53 milyar TL’ye mal olduğunu ortaya koymuştu. Bu rakam, toplam sağlık harcamalarının yüzde 27’sini oluşturuyor.

Psikolojik modumuz hava durumuna göre değişkenlik gösterir mi?Güneşli havalardaki ruh halinizle, yağmurlu havalardaki ruh haliniz farklı oluyor mu? Bunun bazı nedenleri var...

 

Etiketler Haber şehir
Yorumlar
Kalan Karakter 800