Avrupa Parlamentosu'ndan Bitcoin kararı!

Avrupa Parlamentosu (AP) komitesi, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paralara yasak getirecek teklifi 8 oy farkla reddetti.

Avrupa Parlamentosu (AP) enerji yoğun kullanan Bitcoin başta olmak üzere iş kanıtı (proof of work) kripto paraların üretimini ve kullanımını düzenleyen yasa tasarısını görüştü. AP Ekonomik ve Mali İşler Komitesi toplantısında kripto para birimlerinin çevresel ayak izinin azaltılmasını da kapsayan değişiklik önerisi, 32 "hayır", 24 "evet", 6 "çekimser" oyla reddedildi.

Değişiklik iş ispatı modeliyle enerji yoğun biçimde kripto madencilik faaliyeti kullanan Ethereum ve Bitcoin gibi çeşitli para birimlerinin ticaretinin yasaklanmasını içeriyordu.

Kripto madenciliğindeki iş ispatı modeli yüksek enerji tüketirken bazı yetkililer, söz konusu model yerine enerji tüketiminin çok daha düşük olduğu "hisse ispatı" algoritmalarının kullanılabileceğini savunuyor. Bazı çalışmalar da küresel elektriğin binde altısının Bitcoin madenciliğince kullanıldığını ortaya koyuyor.

Bakanlıktan kripto varlık açıklamasıHazine ve Maliye Bakanlığı'nca, Finansal İstikrar Komitesi'nin 3'üncü toplantısında Ukrayna'daki gelişmelerin olası yansımaları ve finansal istikrarın korunması adına yeni politika önerilerinin değerlendirildiği, kripto varlıklara ilişkin düzenleme çalışmalarının ele alındığı açıklandı.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800