Asgari ücrette kritik gün! İlk toplantı başladı

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, 2024'te geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamındaki ilk toplantısı başladı.

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın liderliğindeki komisyon, Bakanlık tarafından ev sahipliği yapılarak bir araya geldi. İşçi heyetine, TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar; işveren heyetine ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol başkanlık ediyor.

Bu yılki görüşmelerde önceki yıllardan farklı olarak, TÜRK-İŞ heyetinde yer alan 5 kişinin içinde ilk kez 4 işçi bulunuyor. Toplantıya katılan bu işçiler arasında kasiyer, sağlık çalışanı, enerji işçisi ve Karayolları'nda çalışan bir taşeron işçi yer alıyor. Bu katılım, yeni asgari ücretin belirlenmesi sürecine önemli bir katkı sağlayacak.

Asgari ücret ne kadar?

Bir işçinin aylık brüt asgari ücreti 13 bin 414 lira 50 kuruş iken, vergiler ve kesintiler düştüğünde eline geçen net miktar 11 bin 402 lira 32 kuruşa denk geliyor. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti ise bir işçi için 15 bin 762 lira 4 kuruş olarak hesaplanıyor. Bu maliyetin içinde 13 bin 414 lira 50 kuruş brüt asgari ücret, 2 bin 79 lira 25 kuruş sosyal güvenlik primi ve 268 lira 29 kuruş işveren işsizlik sigorta primi bulunuyor.

Etiketler Asgari Ücret
Yorumlar
Kalan Karakter 800