Asgari ücret pazarlığı o rakamdan başlayacak! Sonunda belli oldu!

Son dakika haberi… Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmadan önce asgari ücretin hangi rakamdan masaya yatırılacağı da belli oldu.

Güncelleme:

 Son dakika haberi… Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmadan önce asgari ücretin hangi rakamdan masaya yatırılacağı da belli oldu. 2023 yılında toplamda %100’ü aşan bir zam alan asgari ücretin 2024 yılının Ocak ayında ne kadar olacağı büyük merak konusu. Bunun için ise konuşmaların, görüşmelerin hangi rakamdan başlayacağı belli oldu. İşte detaylar…

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayının son haftasına kadar tam 4 toplantı yapacak. Bu toplantılardan sonra ise asgari ücret belirlenecek. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret ile birlikte MTV, kıdem tazminatı, işsizlik maaşı gibi kalemlerde belli oluyor. İşte bundan sonra ise herkesin gözü kulağı asgari ücrette olacak.

Masadaki rakam belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hiç kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğinin altını çizerken aynı zamanda alım gücünün korunacağını söyledi. Hal böyle olunca asgari ücret merak konusu oldu. 6 aylık enflasyon beklentisi ile birlikte yeni rakamın en az %37,76 zam oranı dahilinde 15.707.39 TL olması bekleniyor. Ancak buna refah payı dahil değil.

Yorumlar
Kalan Karakter 800